Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner i Oslo, Tirsdag 19. oktober

Winemakers Dinner: Skyhøy kvalitet fra en av Østerrikes aller beste produsenter på Kolonihagen Frogner
Foto: (Jørgen Ravneberg)

Winemakers Dinner: Skyhøy kvalitet fra en av Østerrikes aller beste produsenter på Kolonihagen Frogner

En økologisk drøm av en østerriksk vinmaker møter den økologiske perlen på vestkanten, Kolonihagen Frogner.
17 September 2021 - 10:04

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Denne kvelden er til glede for alle som er opptatt av hva de får inn i kroppen - en kveld der de grønne elementene får spire. Østerrike har det strengeste lovverket for vinmaking i verden siden 1980-tallet, og for å få det ettertraktede røde og hvite ensemblet på korken, er det høye krav som stilles og gjør at vi med sikkerhet kan si at vi har inntatt et kvalitetsprodukt. Bründlmayer Ried Zöbinger Heiligenstein and Ried Kammerner Lamm(c)Weingut Bründlmayer_Foto Herbert Lehmann.jpg [8.72 MB]

Fra Østerrike vil vi bli introdusert for Willi Brundlmayer, en mann som lager knallsterke og meget konsentrert viner i området Langenlois. Helt siden han tok over etter sin far i 1980, har han vært drevet av sin idé om økologisk balanse og har driftet deretter. Filosofien har alltid vært at kvalitet trumfer alt, og da må man være villig til å gjøre det som kreves for å levere på absolutt høyeste nivå. Samtidig skal vinene ha sin egen identitet og personlighet. Som han uttrykker det: «En vin skal fortelle alt om jordsmonn, været/klimaet (hete eller kulde, storm eller regn), landskapet – og ikke minst menneskene som har vært involvert i vinen fra begynnelsen av». I det daglige er det nå sønnen Vincent som som styrer virksomheten, til tross for at far Willi er med i kulissene. Og som ny generasjon bestemte Vincent seg for at de skulle sertifisere seg økologisk.

Dette er en av topprodusentene i Østerrike og denne kvelden har du mulighet til å få smake akkurat hvor høy kvaliteten kan være

Thomas Klinger Willi and Edwige Bründlmayer Andreas Wickhoff(c)Weingut Bründlmayer Foto Anna Stöcher.jpg [20.08 MB]

Det naturlige valget for Brundlmayers smaker og filosofi ble den velrennomerte, lille økologiske restauranten på Frogner, Kolonihagen Frogner, som er kompromissløs ved sin tilnærming til mat. Her er alt kortreist fra en navngitt småbonde eller sanket selv. Jørgen Ravneberg er kjøkkensjefen som innehar en eksepsjonell lidenskap for denne filosoofien og i 2019 publiserte han sin første bok, Sankeboka. Denne kvelden har han laget noen av sine favorittretter som harmoniserer helt med Brundlmayers viner og sørger for at du har en kveld full av opplevelse, kunnskap og mat- og drikkeglede.

Meny Brundlamyer X Kolonihagen Frogner.jpg [67.55 KB]

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her