Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 2. juni og 3. juni i Oslo

Winemakers Dinner: Smak 8 viner fra Sicilia til en svært så fristende 5-retters med sesongens beste råvarer

Winemakers Dinner: Smak 8 viner fra Sicilia til en svært så fristende 5-retters med sesongens beste råvarer

Det spares ikke på kruttet når Klosteret dekker opp til en lekker spesialkomponert 5-retters meny til 8 viner fra Sicilia. 3 av disse er ikke tilgjengelige i Norge, så her blir du en av de første som får smake.
14 Mai 2020 - 14:48

Sicilia produserer kvalitetsviner som aldri før, og blant de aller beste produsentene er Donnafugata. Det er en familiebedrift som nå driftes av den femte generasjonen. Vinproduksjonen ble først satt i gang i 1851, med det var ikke før 1983 at selve Donnafugata ble etablert. De skapte en ny vinstil på Sicilia ved å fusjonere gamle tradisjoner med moderne tolkinger. I dag er det Antonio Rallo som er vinmaker på garden. For han er bærekraft og kvalitet særdeles viktig når det kommer til vinmaking. 

 

For 10 år siden startet de en revolusjon på Sicilia når det kommer til innhøsting. På grunn av den ekstreme varmen høster de mye av druene midt på natten. Dette for å best ivareta ansatte og druer. Dette har nå blitt til en stor årlig begivenhet. 

Her kan du lese mer om Donnafugata

Donnafugata har vingårder i det beste områdene fra hele Sicilia. Dette gjør at man kan nyte alt fra vulkanske viner fra Etna til den forførende søtvinen passito fra øya Pantelleria. Dette gjør at de produserer et bredt spekter med viner. Denne middagen blir en smaksreise gjennom denne vakre øya. Du får blant annet smake en boblevin som ikke er tilgjengelig i Norge, samt Prio som er laget på den lokale druen lucido også kjent som cataratto. Samt kult-vinene Mille e Una Notte og Ben Ryé Passito. Det er Bente Vamråk fra Fine Brands som skal lede oss gjennom denne formidable kvelden. 

 

Her kan du lese hva Apéritif mener om Donnafugatas viner

Til disse flotte vinene har kjøkkensjef Daniel Johansson på Klosteret komponert en svært spennende 5-retters meny. Klosteret er en av Oslos eldste restauranter, og det er gjennom 27 år med svært høy kvalitet at den fortsatt er en av byen mest populære spisesteder. 

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Endringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her