Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner i Oslo 22. juni

Winemakers Dinner: Smak vellagret vin fra Bordeaux til en lekker 5-retter på Nedre Foss Gård
Foto: (mtoome)

Winemakers Dinner: Smak vellagret vin fra Bordeaux til en lekker 5-retter på Nedre Foss Gård

Siden du ikke får muligheten til å reise til Bordeaux i sommer, kan du på en kveld oppleve områdets legendariske viner, fra gode årganger og gode adresser, med fokus på de hvite vinene. Kjøkkensjefen på Nedre Foss Gård har komponert en lekker meny med som
Julie Helene Amundsen
01 Kan 2020 - 13:39

Bordeaux er et av verdens mest kjente vindistrikter, og området huser noen av de mest sagnomsuste vinene på markedet. Denne kvelden er det André Lurtons viner som står på menyen, og først og fremst produsentens hvite viner. Bordeaux er selvsagt aller mest kjent for sine røde viner, men det betyr ikke at de tørre hvitvinene er noe mindre spennende. Heller tvert om - for vi snakker om viner med et veldig godt lagringspotensial.

Det blir hele 6 deilige og ikke minst spennende viner fra Bordeaux. Til disse har kjøkkensjef Erlend Sætherø på Nedre Foss Gård komponert en svært så fristende meny. Sætherø har lang fartstid i bransjen og har lenge jobbet med det franske kjøkken. 

Jacques Lurton

Derfor blir det innertier når vintemaet denne kvelden er André Lurton. Denne franske vinmakeren var fram til han døde i fjor i en alder av 94 år, på mange måter kongen av Bordeaux. Han eide og driftet 7 vinhus i Bordeaux. Alle hvor kvalitet står høyt på prioriteringslisten. I dag er den hans barn som i stor grad eier gårdene, og det er hans sønn Jacques Lurton som drifter selskapet, og han er svært lidenskapelig når det kommer til vin. Den første vinen vi får smake denne kvelden er Château Bonnet Blanc fra André Lurtons hjemby Grezillac i Entre-deux-mers. 

Vi skal smake oss gjennom flere spennende vingårder som blant annet Château de Rochemorin som ligger i Pessac-Léognan-appellasjonen, bare noen kilometer fra Bordeaux' bykjerne. Her har det vært dyrket vin helt siden 1520, men det var først 1973 ar André Lurton tok over gården. De produserer i dag fire forskjellige viner. 

Château Couhins-Lurton

På menyen finner vi også en sjelden godsak fra Château Couhins-Lurton. De lager nemlig hvite viner av 100 prosent sauvignon blanc, noe som i dag fortsatt er ansett som en kuriositet i Bordeaux hvor de fleste hvitviner er en blanding av flere sorter. Det som gjør disse vinene interessante er den mineralske kompleksiteten de utvikler med tiden, og denne kvelden får du muligheten til å smake en fra 2014. Et morsomt fakta er at Château Couhins-Lurton produserte nesten kun røde viner frem til 1910. 

Det blir også rødt og hvitt fra Château La Louvière hvor sine vinmarker stammer helt tilbake til 1400-tallet. Gården har gjennom de siste århundrene hatt mange eiere, og det var i 1956 at André Lurton tok over driften. Navnet som er avledet av fransk for ulv, stammer fra den tiden hvor ulvene jaktet i området. 

Husk at du som medlem får rabatt på denne middag. Du blir medlem her. 

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs er blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand mellom hver gjest. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. På denne middagen vil det være langbord.

Endringer kan forekomme.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er et aldri så lite kupp
+
Ukens vin

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Deilig sure, søte, mørke og fyldige nyheter i månedens spesialutvalg
+
Tester
Nytt øl og mjød spesialpol april 2021

Deilig sure, søte, mørke og fyldige nyheter i månedens spesialutvalg

Tiden er kommet for nytt slipp i Vinmonopolets spesialutvalg, og her er det mye å glede seg over! På toppen troner en herlig, balansert mjød.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Varm opp til grillsesongen med kylling satay
+
Klubbkokken serverer
Kylling satay med peanøttsaus og agurksalat

Varm opp til grillsesongen med kylling satay

Enten du går for kullgrill, gassgrill, engangsgrill eller grillpanne er disse sprøstekte kyllingspiddene i fyldig peanøttsaus en sikker vinner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her