Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 25. februar i Oslo

Winemakers Dinner: Smak Rioja til en 4-retters meny på Bokbacka

Winemakers Dinner: Smak Rioja til en 4-retters meny på Bokbacka

Lekre norske råvarer fra en av Oslos aller beste restauranter møter viner fra hjertet av Rioja. En kveld du rett og slett ikke kan gå glipp av.
Julie Helene Amundsen
04 Oktober 2019 - 11:22

Det blir en kulinarisk aften på luksuriøse Bokbacka denne kvelden. Restauranten får besøk av en av Riojas aller mest populære vinhus, nemlig La Rioja Alta. Vinhuset ble grunnlagt i 1890 av Doña Saturnina García Cid y Gárate, og på den tiden var det uvanlig at en kvinne sto i bresjen. Sammen med fem familier og en fransk vinprodusent laget de sin første reserva, i dag kjent som Gran Reserva 890. 

Mye har skjedd siden den tid og i dag eier de over 400 hektar med vinmarker i de beste områdene i Rioja. De jobber hovedsakelig med tempranillo, men kan også skilte med viner laget av druer som graciano, garnacha og mazuelo. Vinmarkene befinner seg i ulike høyder, og noen av vinstokkene er så gamle som 60 år 

La Rioja Altas viner regnes som flaggskipet for klassiske kvalitetsviner fra Rioja. Men de streber etter å holde seg moderne og raffinerte, og dermed er det stort fokus på et fruktig og balansert smaksbildet. Disse vinene har et enormt lagringspotensial. 

 

Denne kvelden får vi smake godbiter som en 10 år gammel Vina Ardanza Reserva, samt Vina Arana Gran Reserva 2012 og ikke minst Rioja Alta Gran Reserva 904 fra 2010. Til disse deilige vinene har kjøkkensjef på Bokbacka Magnus Olbecker tryllet fram en meny av de deiligste råvarer. Bokbacka er i dag å regne som en av Oslos aller beste restauranter og har fått anerkjennelse i form av "to bestikk" i selveste Michelin-guiden.

Det blir en smaksrik og intim aften, med de beste norske råvarer i skjønn forening med La Riojas lekre viner.

Endringer kan forekomme.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De røde vinene slåss om oppmerksomheten
+
Tester
Nyheter vin spesialpol april 2021

De røde vinene slåss om oppmerksomheten

At tysk pinot noir er i verdensklasse, får du bevisene på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lett får du suksess
Ukens kake
Enkel suksessterte

Så lett får du suksess

En sprø og veldig lettlaget utgave av denne kakefavoritten for mange.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er noe av det beste som er kommet fra fastlands-Hellas
Godbiter i pollisten

Dette er noe av det beste som er kommet fra fastlands-Hellas

Vi snakker om tradisjonelle greske vinstiler med en tvist som gjør at de virkelig står ut og gir mersmak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er et aldri så lite kupp
+
Ukens vin
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her