Winemakers dinner: Smak spennende viner fra Piemonte til en eksklusiv meny i høstfarger og smaker

Winemakers Dinner 31. oktober i Oslo

Winemakers dinner: Smak spennende viner fra Piemonte til en eksklusiv meny i høstfarger og smaker

Denne oktoberkvelden vil Nedre Foss Gård åpne dørene til dekket bord med svært så spennende Italienske viner fra Piemonte til en eksklusiv meny.

 

Negro Angelo e Figli har laget vin i Roero siden 1670, og jobber aktivt med å vise denne delen av Piemonte sitt fulle potensiale. Det er sønnen Angelo som er vinmaker og han har intet mindre enn en doktorgrad i ønologi. Det var hans far Giovanni, også kalt «mr. Arneis» da det var han som virkelig satte hvitvinsdruen på kartet. Tidligere var druen mest kjent som en blandingsdrue, mens den i dag virkelig gjør seg på egen hånd. 

Arneis-vin som nå lages i en lang rekke forskjellige stiler, konkurrerer i dag med nebbiolo om oppmerksomheten i denne delen av Piemonte. 

Det får du lære og smake mer av når vi denne oktoberkvelden får  besøk av Emanuela Negro som er Angelos søster. Hun har tatt med seg tre viner som er 100 prosent arneis samt fire andre viner som er mer typiske for området som saftig barbera, enkelvinmarksnebbioloer og herlig moscato som avslutning. Emanuela skal vise oss hvor lett disse vinene lar seg kombinere med nordiske råvarer i full høstskrud. 

Her kan du lese mer om Negro Angelo e Figli

Mats Vaulen kjøkkensjef hos Nedre Foss Gård har komponert en egen femretters meny for denne fantastiske kvelden. Middagen vil finne sted i restaurantens egne chambre separee også kalt "Kinarommet". 

Ta med deg venner, kolleger eller din kjære for en kulinarisk opplevelse i vakre omgivelser. 

Bla ned for å se den svært så fristende menyen


  Foto: Dario Fusaro
 

Kommende kurs

Til toppen