Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 31. oktober i Oslo

Winemakers dinner: Smak spennende viner fra Piemonte til en eksklusiv meny i høstfarger og smaker

Winemakers dinner: Smak spennende viner fra Piemonte til en eksklusiv meny i høstfarger og smaker

Denne oktoberkvelden vil Nedre Foss Gård åpne dørene til dekket bord med svært så spennende Italienske viner fra Piemonte til en eksklusiv meny.
Julie Helene Amundsen
01 Juli 2018 - 16:53
 

Negro Angelo e Figli har laget vin i Roero siden 1670, og jobber aktivt med å vise denne delen av Piemonte sitt fulle potensiale. Det er sønnen Angelo som er vinmaker og han har intet mindre enn en doktorgrad i ønologi. Det var hans far Giovanni, også kalt «mr. Arneis» da det var han som virkelig satte hvitvinsdruen på kartet. Tidligere var druen mest kjent som en blandingsdrue, mens den i dag virkelig gjør seg på egen hånd. 

Arneis-vin som nå lages i en lang rekke forskjellige stiler, konkurrerer i dag med nebbiolo om oppmerksomheten i denne delen av Piemonte. 

Det får du lære og smake mer av når vi denne oktoberkvelden får  besøk av Emanuela Negro som er Angelos søster. Hun har tatt med seg tre viner som er 100 prosent arneis samt fire andre viner som er mer typiske for området som saftig barbera, enkelvinmarksnebbioloer og herlig moscato som avslutning. Emanuela skal vise oss hvor lett disse vinene lar seg kombinere med nordiske råvarer i full høstskrud. 

Her kan du lese mer om Negro Angelo e Figli

Mats Vaulen kjøkkensjef hos Nedre Foss Gård har komponert en egen femretters meny for denne fantastiske kvelden. Middagen vil finne sted i restaurantens egne chambre separee også kalt "Kinarommet". 

Ta med deg venner, kolleger eller din kjære for en kulinarisk opplevelse i vakre omgivelser. 

Bla ned for å se den svært så fristende menyen


  Foto: Dario Fusaro
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her