Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner i Oslo 24. mαrs

Winemakers Dinner: Smak spennende østerrikske viner til Hitchhikers smaksrike asiatiske street-food meny
Foto: (ANNE VALEUR)

Winemakers Dinner: Smak spennende østerrikske viner til Hitchhikers smaksrike asiatiske street-food meny

Det kommer til å bli en svært gastronomisk aften når saftige schilchere settes i kombinasjon til Hitchhikers smakfulle asiatiske street-food meny.
28 Februar 2020 - 11:51

 

COVID-19

Det er endelig blitt mulig for oss å gjennomføre Winemakers Dinner som skulle funnet sted på Hitchhiker 24. mars. Middagen er flyttet til tirsdag 9. juni 2020. Tidspunkt er kl. 18:00 – ca 21.00

Informasjon har blitt sendt til alle deltakere på e-post. Velkommen til en hyggelig  og trygg Winemakers Dinner!

Vinmaker Stefan Langmann. Foto: Barbara Zapfl

Stefan Langmann er kjent for sine syrefriske roseviner laget av druen blauer wildbacher, en drue som så og si kun finnes i Weststeiermark i det sørlige Østerrike. I tillegg til rosévinen schilcher lages det også rødvin av samme drue og hvitvin av sauvignon blanc. Denne kvelden får du mulighet til å smake 7 av denne produsentens forfriskende viner når Stefan Langmann kommer på storfint Oslo besøk. 

Nordmenn er verdens største fans av denne vinstilen og nå får du altså muligheten til å oppleve den sammen med Hitchhiker's spennende meny.

Blauer Wildbacher er ikke en drue som i særlig grad dyrkes utenfor Weststeiermark. Det er dessuten en av få druer som er mest kjent som rosévinsråstoff. Med sin høye syrlighet er schilcher en lekker og frisk bærpreget vin, velegnet til både aperitiffer og til et bredt spekter av matretter, noe du selv vil få oppleve denne kvelden. 

Les hva Aperitif spiser til Langmanns viner her

Hele Langmanns avling ble ødelagt av frost i 2016, så det har vært noen tunge år for schilcherfansen, men nå er endelig vinene hans tilbake på markedet. Langmann produserer tørre og syrlige viner som er godt mottatt av norske ganer. I tillegg til tradisjonelle schilcher produserer også Langmann kule pet-nat og deilige hvite viner av druen savignon blanc. Langmann jobber med minimal innblanding i vinmarkene, blant annet uten plantevernmidler eller insektsmidler, og alle druene blir plukket for hånd. Den familiedrevne produsenten har under Stefan Langmann blitt til en av de mest dynamiske schilcherprodusentene i regionen, både med tanke på kvalitet og stil, for så vel stille som musserende viner.

Les hva Apéritif mener om Langmanns viner her

Hitchhiker er inspirert av gatemat fra hele verden og er kjent for å introdusere uimotståelige favoritter konstruert og gjenskapt med egen vri. Hitchhiker har i løpet av sine 5 år i Mathallen blitt en publikumsfavoritt, og restauranten høster stadig lovord fra hovedstadens restaurantanmeldere. Hitchhiker er en del av Lava-gruppen, som også står bak restaurantperlene HrímnirBrutus og Sentralen. Vi lover en deilig forsmak på vår når du denne kvelden får smake 7 av Langmanns beste viner til Hitchhikers innbydende asiatiske dele-meny. 

Bla ned for meny og bestillingsskjema.

 Restaurant Hitchhiker Foto: ANNE VALEUR
Kveldens meny. Endringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her