Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner i Oslo 24. mαrs

Winemakers Dinner: Smak spennende østerrikske viner til Hitchhikers smaksrike asiatiske street-food meny
Foto: (ANNE VALEUR)

Winemakers Dinner: Smak spennende østerrikske viner til Hitchhikers smaksrike asiatiske street-food meny

Det kommer til å bli en svært gastronomisk aften når saftige schilchere settes i kombinasjon til Hitchhikers smakfulle asiatiske street-food meny.
28 Februar 2020 - 11:51

 

COVID-19

Det er endelig blitt mulig for oss å gjennomføre Winemakers Dinner som skulle funnet sted på Hitchhiker 24. mars. Middagen er flyttet til tirsdag 9. juni 2020. Tidspunkt er kl. 18:00 – ca 21.00

Informasjon har blitt sendt til alle deltakere på e-post. Velkommen til en hyggelig  og trygg Winemakers Dinner!

Vinmaker Stefan Langmann. Foto: Barbara Zapfl

Stefan Langmann er kjent for sine syrefriske roseviner laget av druen blauer wildbacher, en drue som så og si kun finnes i Weststeiermark i det sørlige Østerrike. I tillegg til rosévinen schilcher lages det også rødvin av samme drue og hvitvin av sauvignon blanc. Denne kvelden får du mulighet til å smake 7 av denne produsentens forfriskende viner når Stefan Langmann kommer på storfint Oslo besøk. 

Nordmenn er verdens største fans av denne vinstilen og nå får du altså muligheten til å oppleve den sammen med Hitchhiker's spennende meny.

Blauer Wildbacher er ikke en drue som i særlig grad dyrkes utenfor Weststeiermark. Det er dessuten en av få druer som er mest kjent som rosévinsråstoff. Med sin høye syrlighet er schilcher en lekker og frisk bærpreget vin, velegnet til både aperitiffer og til et bredt spekter av matretter, noe du selv vil få oppleve denne kvelden. 

Les hva Aperitif spiser til Langmanns viner her

Hele Langmanns avling ble ødelagt av frost i 2016, så det har vært noen tunge år for schilcherfansen, men nå er endelig vinene hans tilbake på markedet. Langmann produserer tørre og syrlige viner som er godt mottatt av norske ganer. I tillegg til tradisjonelle schilcher produserer også Langmann kule pet-nat og deilige hvite viner av druen savignon blanc. Langmann jobber med minimal innblanding i vinmarkene, blant annet uten plantevernmidler eller insektsmidler, og alle druene blir plukket for hånd. Den familiedrevne produsenten har under Stefan Langmann blitt til en av de mest dynamiske schilcherprodusentene i regionen, både med tanke på kvalitet og stil, for så vel stille som musserende viner.

Les hva Apéritif mener om Langmanns viner her

Hitchhiker er inspirert av gatemat fra hele verden og er kjent for å introdusere uimotståelige favoritter konstruert og gjenskapt med egen vri. Hitchhiker har i løpet av sine 5 år i Mathallen blitt en publikumsfavoritt, og restauranten høster stadig lovord fra hovedstadens restaurantanmeldere. Hitchhiker er en del av Lava-gruppen, som også står bak restaurantperlene HrímnirBrutus og Sentralen. Vi lover en deilig forsmak på vår når du denne kvelden får smake 7 av Langmanns beste viner til Hitchhikers innbydende asiatiske dele-meny. 

Bla ned for meny og bestillingsskjema.

 Restaurant Hitchhiker Foto: ANNE VALEUR
Kveldens meny. Endringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her