Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 16. oktober i Oslo

Nå med spesialpris for medlemmer: Winemakers Dinner - Tysk topprodusent til deilig 6-retters meny
Foto: (Antonio Cano Garcia)

Nå med spesialpris for medlemmer: Winemakers Dinner - Tysk topprodusent til deilig 6-retters meny

Den tyske kvalitetsprodusenten Von Buhl tar med seg syv lekre viner til en kulinarisk aften på Aymara i hjertet av Oslo. Her møter tyske toppviner peruansk mat på sitt beste.
Julie Helene Amundsen
11 August 2019 - 12:00

Reichsrat von Buhl - Von Buhl blant venner - har produsert kvalitetsvin i Pfalz helt siden 1849, og er fortsatt den dag i dag anerkjent for sine flotte viner.

Aymara har gledet oslopublikummet med eksotiske smaker fra Peru de siste årene, retter som er som skapt for viner fra Pfalz.

Som medlem i Apéritifs mat- og vinklubb får du ekstra god pris på dette kurset - meld deg inn her

Familieeide Von Buhl driftes i dag av Richard Grosche, og med seg som vinmaker har han Mathieu Kauffmann som tidligere har jobbet hos Bollinger. Det har hjulpet Von Buhl til å bli en betydelig produsent av musserende vin med karakter. Eller sekt som tyske bobler også kalles. Men Von Buhl er ingen nykommer når det gjelder sekt, for de første boblene ble produsert allerede i 1994. 

Aymara Foto: Antonio Cano Garcia

Les her hva Apéritif mener om Von Buhls viner

Von Buhl produserer 100 prosent økologisk og har banet vei for mange når det kommer til bærekraftig vinproduksjon. Alle deres viner blir spontangjæret, det vil si at det ikke tilsettes kultivert gjær, men at gjærsoppen kommer naturlig fra skallet på druene. En utfordrende måte å jobbe på, men gjort riktig får man meget flotte resultater slik som Von Buhl.

  Foto: 

Spontanfermentering gir ifølge Mathieu det fulle uttrykket av floraen i vinen, ikke bare fra gjæren, men også fra bakteriene. Von Buhl og Mathieu Kauffmann er kjent for å lage svært tørre viner. Vi kan derfor melde om at det blir en syrlig, men også krydret aften på Aymara denne høstkvelden. 

Denne kvelden kommer Monika Schmid fra Von Buhl, og hun tar med seg syv flotte viner til en lekker seksretters meny, spesialkomponert av kokkene på Aymara. Dette kommer utvilsomt til å bli en minneverdig og smakfull aften. 

Årgangsendringer kan forekomme.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super spansk hvitvin til 200 kroner
+
Ukens vin

Super spansk hvitvin til 200 kroner

Her får du både fylde, munnfølelse og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik
Dagens rett

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik

Mansaf er både et syn for øyet og en fryd for ganen som er forbeholdt de store anledninger. Men som også passer inn i vår lokale søndagsmiddagtradisjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet
Dagens rett

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet

Nå som den norske purren er på sitt beste, bruk den som topping på fisk. Med en smakskraftig rødvinssaus, blir dette det rene festmåltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia
Ukens drink

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia

Med dansktappet rom og dansk hylleblomstlikør som en daiquiri i glasset kan bare høsten komme.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super spansk hvitvin til 200 kroner
+
Ukens vin

Super spansk hvitvin til 200 kroner

Her får du både fylde, munnfølelse og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik
Dagens rett

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik

Mansaf er både et syn for øyet og en fryd for ganen som er forbeholdt de store anledninger. Men som også passer inn i vår lokale søndagsmiddagtradisjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du oktoberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du oktoberutgaven av Apéritif magasin

I denne utgaven av magasinet Apéritif ser vi blant annet på burgundprisene, og spør om det franske kjøkken er dødt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett
Ukens kake

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett

Eplekake er alles favoritt, og denne er raskere å lage enn mange andre. Og den smaker himmelsk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Se i saken hvilke viner som venter på deg!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet
Dagens rett

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet

Nå som den norske purren er på sitt beste, bruk den som topping på fisk. Med en smakskraftig rødvinssaus, blir dette det rene festmåltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her