Young Chef of the Year 2002

Young Chef of the Year 2002 kåres 17. november på Sogn Videregående skole i Oslo. Konkurransen for kokker under 25 år setter fokus på Norges fremtidige stjernekokker og deres potensial. Arrangør er champagnehuset Moët & Chandon som lokker med fri reise og
Redaksjonen
29 Oktober 2002 - 14:03

Norske unge kokker er blitt betraktelig dyktigere de seneste årene, og konkurransen Young Chef of the Year som i år går for fjerde gang skal stimulere de unge talentene ytterligere samt bringe dem frem i lyset.

Apéritif har fått tildelt 15 gratis tilskuerplasser. Vi trekker lodd blant de første 100 som sender oss en e-post med teksten Young Chef i emnefeltet. Disse tilskuere kan møte opp kl. 13:00.

I alt 60 kokker under 25 år sendte inn menyforslag på en treretter til 7 personer, som enten inneholder eller kan serveres med Moët & Chandon champagne. Menyene ble "anonymt" vurdert for stil,komposisjon og kreativitet. Juryen hadde en meget vanskelig oppgave å plukke ut de 10 finalistene, men følgende 10 kokkers menyer er blitt plukket til finalen:

w Lars Erik Vesterdal, Bølgen & Moi, Trondheim
w Frode Alræk, Restaurant Bagatelle, Oslo
w Lasse Sæther, Le Canard, Oslo
w Frode Laupsa, Smuget Restaurant, Oslo
w Iselin Giske Ødegård, Statholdergaarden, Oslo
w Daniel Torres, Odd Ivar Solvold Gourmet, Sandefjord
w Jan Roger Blø, LIPP, Oslo
w Martin Frydenlund, Restaurant Bagatelle, Oslo
w Petter Haugen, Le Canard, Oslo
w Tommy Raanti, NB Sørensen Dampskipex. Stavanger

Den som skal ta opp arven etter de tidligere vinnerne; Bent-Åge Rustad, Statholdergaarden, Lise Finckenhagen, tidligere Oro, og Bjørn Svensson, Plata, som årets mest kreative unge kokk, befinner seg altså på denne listen.

Den store finalen finner altså sted søndag 17. november kl 10.00 - 15.00 på Sogn Videregående skole i Oslo. Det vil bli lett servering av champagne og snacks under konkurransen, og en mulighet til å smake på finalerettene.

Under hele finalen vil det være en fagjury som skal bedømme stil, design og ikke minst smak. Juryen vil bestå av blant andre Lars Barmen (NRKs kokk), Remi Madsen fra Hotel Continental, Rune Pal fra Fogo og Aase E. Jacobsen, Apéritif.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her