De ti finalistene som alle er under 25 år: Tom V. Gausdal, Lipp, Jens Chr. Eide, Det Blå Kjøkken, Anders Braathen, Kastanjen, Rodrigo L. Belda, Julius Fritzner, Jon A. Stensønes, De Fem Stuer, Tom O. Solheim, Markveien Mat & Vinhus, Lise Finckenhagen, Bagatelle, Trine Holmen, Feinschmecker, Tor Lundsholt, Lofoten Fiskerestaurant, Jon Skogland, Baltazar. Samtlige er altså fra Oslo-restauranter. Premien er en gratis reise til Champagne og Moët & Chandon. Tema for konkurransen er, nær sagt selvsagt, champagne, enten som ingrediens i eller som vinfølge til en treretters meny. Ikke hverdagskost for norske kokker, men det er det for Moëts sjefskokk J. Thuet som er juryformann. Øvrige jurymedlemmer er Geir H. Eikeland, Strøm, Aase E. Jacobsen, Apéritif og champagnepiken Wenche Foss som ikke trenger noen nærmere presentasjon. De ti finalistene er på forhånd plukket ut blant innsendte forslag. Selve konkurransen følger de samme prinsipper som andre nasjonale og internasjonale kokkekonkurranser. Finaleoppskriftene utgis som kokebok på et senere tidspunkt. I anledning konkurransen lanserer Strøm samtidig en ny champagne på det norske markedet: Moët & Chandon 1er Cru Brut, en champagne laget utelukkende av druer fra premier cru-vinmarker. En fruktig og frisk champagne med god mousse og jordsmonnspreg. Pris kroner 270 (11492). 08.11.98
Young chef of the Year
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Lag påskens mest populære kake på grillen
Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge
Denne økologiske rødvinen finnes dessuten i så å si alle polutsalg – og det til en veldig gunstig pris.
Les hele sakenLag påskens mest populære kake på grillen
Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Lag en spennende rett med lam
Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.
Les hele saken