«Zachen» fornyer og utvider

Får 12 restauranter og uteservering på taket i Bergen.
29 Mars 2011 - 16:30

Det er store endringer på gang i Bergens landemerke, Zachariasbryggen. Ombyggingen er startet, og når den er ferdig skal «Zachen» framstå som «totalleverandør» av mat og drikke, skriver Bergens Tidende.

Uteserveringen skal være åpen april til september, og Tom Greni i selskapet Ricks Gruppen avviser at satsingen er som å spille tombola.
- Så vidt jeg vet er det helg en gang i uken, og folk er ikke mindre tørst om det er gråvær, sier han.

På gateplan mot Torget forsvinner Bon Apetit og erstattes med Klar ferdig fisk, et spisested som tilbyr fisk på kort tid, samt øl og vin. Her blir det også mulig å kjøpe mat og ta den med hjem. Det er Aroma restauranter som står bak dette selskapet, der Trond Tystad er styreleder og har en liten aksjepost. De åpner også to restauranter i tredje etasje, den ene med navnet Sjømatkirken, den andre en sushirestaurant.

Ricks Gruppen blir husets største restauratør. I tillegg til takterrassen og stedene Wave og Sunset, åpner selskapet Bryggekanten i andre etasje.

Brødrene Erik og Gøran Strømsholm åpner Hanseaten, der Baker Brun lå. Dessuten fortsetter Peppes i første og andre etasje, mens den lille kaffebaren like ved Rundetårnet forsvinner.
- Zachariasbryggen blir spektakulær når stedet åpnes. Det blir noe helt unikt, med plass til mer enn 3000 mennesker inne og ute, sier Greni.

Restaurantene satser på å åpne før 17. mai.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her