«Zachen» fornyer og utvider

Får 12 restauranter og uteservering på taket i Bergen.

Det er store endringer på gang i Bergens landemerke, Zachariasbryggen. Ombyggingen er startet, og når den er ferdig skal «Zachen» framstå som «totalleverandør» av mat og drikke, skriver Bergens Tidende.

Uteserveringen skal være åpen april til september, og Tom Greni i selskapet Ricks Gruppen avviser at satsingen er som å spille tombola.
- Så vidt jeg vet er det helg en gang i uken, og folk er ikke mindre tørst om det er gråvær, sier han.

På gateplan mot Torget forsvinner Bon Apetit og erstattes med Klar ferdig fisk, et spisested som tilbyr fisk på kort tid, samt øl og vin. Her blir det også mulig å kjøpe mat og ta den med hjem. Det er Aroma restauranter som står bak dette selskapet, der Trond Tystad er styreleder og har en liten aksjepost. De åpner også to restauranter i tredje etasje, den ene med navnet Sjømatkirken, den andre en sushirestaurant.

Ricks Gruppen blir husets største restauratør. I tillegg til takterrassen og stedene Wave og Sunset, åpner selskapet Bryggekanten i andre etasje.

Brødrene Erik og Gøran Strømsholm åpner Hanseaten, der Baker Brun lå. Dessuten fortsetter Peppes i første og andre etasje, mens den lille kaffebaren like ved Rundetårnet forsvinner.
- Zachariasbryggen blir spektakulær når stedet åpnes. Det blir noe helt unikt, med plass til mer enn 3000 mennesker inne og ute, sier Greni.

Restaurantene satser på å åpne før 17. mai.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen