Farfars beste julegløgg
Foto: H2W

Farfars beste julegløgg

Ingredienser
1 flaske Lindemans Bin 45 Cabernet Sauvignon
10 cl portvin
6 cl cognac
2 dl brunt sukker
2 kanelstenger
1 liten bit fersk ingefær
20 stk nellikspiker
1 krydderpose med tørket pomeransskall

Fremgangsmåte

Varm opp vin og krydder sakte, ha i sukkeret og rør rundt til det er helt oppløst. Det beste er å varme vin med krydder dagen før og la det stå kaldt frem til festen for å få fram smakene bedre.



Ha sukkeret og krydderet i en kjele sammen med halvparten av vinen. Varm opp over middels høy varme og rør rundt til sukkeret er helt oppløst.


Ha i resten av vinen og konjakk og varm opp til den er god og varm, men den må ikke koke da vil ellers alkoholen forsvinne.


Legg rosiner og hakkede skåldede mandler i små skåler og serverer ved siden av.


Server gløggen i varmebestandige glass og bruk gjerne en kanelstang som rørepinne.


? Flere gode varme drinker finner du her


Tips: Lag gjerne gløggen dagen før selskapet slik at krydderne får godgjort seg skikkelig, og varm den opp ved servering.


Pomerans er en sitrusfrukt hvor skallet brukes til smakssetting. Dersom du ikke får tak i pomerans kan du ha i revet skall fra klementin og lime i stedet. Gløggen kan også serveres kald.


? Les mer om gløgg i denne artikkelen


Råvarer:
? flaske_id(2208)
? Polets beste portviner
? Apéritifs cognactester

Sendt inn av Kjetil Halleraker

Forsiden akkurat nå
Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken