Fashion by *ism drinkoppskrift
Foto: Julie H. Amundsen

Fashion by *ism drinkoppskrift

Denne vrien på Bellini er den ultimate nyttårsdrinken eller når du vil føle deg ekstra glamorøs.

Fremgangsmåte

Hell likørene og sake i champagne glasset, fyll opp med kald champagne, og rør lett om. Legg i sitronzest.

 

Tips:

Dersom du ønsker å bruke noe annet enn champagne, anbefales noe tørt som f.eks. cremant eller annen musserende. Anbefaler å holde unna prosecco i denne da det kan bli litt for søtt.

Tips:
Dersom du ikke har umeshu tilgjengelig, kan du droppe denne og ta 20 ml av hver likør i stedet, eller ev. bruke 10 ml Cointreau som alternativ dersom du liker mer sitrus.

Tips:
Dersom du må nøye deg med de tre øverste alternativene - som alle er å finne i mange polutsalg, bytter du ut aprikoslikøren med Cointreau

Alternative råvarer som kan kjøpes på polet:

Bols Peach 

Ninki-Ichi Umeshu

Cointreau

Koskenkorva Peach

Bott Frères Crème de Pêche

Giffard Crème de Pêche

Giffard Abricot de Roussillon

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Chris Grøtvedt, *ism

Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken