Fransk epletoddy med cognac
Foto: iStockphoto

Fransk epletoddy med cognac

Fremgangsmåte

Varm opp eplejuicen til den er rykende varm.

Ha cognacen og Angosturaen i et varmebestandig glass og topp opp med den varme eplejuicen.

Smak til med kanelsukkerlaken slik at drinken er søt nok for deg.

Pynt gjerne med kanelstang og spiral av appelsinskall.

Flere gode varme drinker finner du her

Tips: Bruk en god eplejuice med god syre til denne drinken, gjerne en laget på Gravensten- eller Aroma-epler.

De beste er ikke filtrert, noe som gjør at du kan få en noe uklar drink, men som er utrolig god på smak.

Kanelsukkerlake lager du enkelt selv ved å koke opp like deler sukker og vann og tilsette en kanelstang delt i biter. Sett sukkerlaken til side til avkjøling og sil så vekk kanelbitene.

Se flere herlige cognacdrinker her

Råvarer:

Sendt inn av Christian Udjus llustrasjonsfoto: iStockphoto

Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget
Dagens rett

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget

Prøv denne oppskriften hvor kalkunfileten får følge av rødløksmarmelade og eplesaus. Så kan du lage en vri på høsttakkefesten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken