Gardener
Mikael Karttunen, Altia Academy

Gardener

Ingredienser
  1. 4 cl Koskenkorva Vodka

    6 cl mandelmelk
    2 ts honningsirup (hostesaft fra helsekosten) eller flytende honning
    1/4 mango
    1 ss frisk finhakket grønnkål
    1/2 ts Spirulina (fås på helsekostbutikker)
    spinatblader
    ca 1 dl knust is

Fremgangsmåte

Mål opp ingrediensene i en blender. Kjør først uten is. Tilsett deretter knust is og kjør til du har oppnådd en jevn konsistens. Pynt med spinatblader.

 

Mandelmelk lager du lett selv:
3,5 dl mandler
1 l vann
Bløtlegg mandlene i vann i en bolle over natten. Hell mandlene i et dørslag og skyll godt. Gni av skallene (altså skåld mandlene).  Ha skåldete mandler og vann i en blender og kjør til du har fått en jevn hvit masse. Hell massen i en saftsil eller dekk et dørslag med et rent kjøkkenhåndkle i lin eller bomull og hell den over. La stå til den har dyppet av seg. Hell mandelmelken i en ren glassflaske med kork. Den tåler å stå i kjøleskapet et par-tre dager.  

 

 

Sendt inn av Mikael Karttunen, Altia Academy

Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken