Grog med muskat
Foto: Marte Garmann Johnsen

Grog med muskat

Fremgangsmåte

Ha rom, lime og sukkelake i en shaker og fyll opp med is. Rist til fingrene nesten fryser fast i shakeren.

Sil over i et stort whisky-/ rocksglass, fyll opp med knust is og riv muskattnøtt på toppen.

Dette er en riktig frisking som funker både før og etter måltidet, og gjerne uten mat i det hele tatt. Jo bedre rom du bruker, desto bedre blir drinken.

Her skal det ikke benyttes sugerør. Drinken skal nytes gjennom muskatnøttdrysset. Glasset kommer også nærmere nesen, som gjør at du får fullt utbytte av aromaene.
 

Tips: En sukkerlake lager du lett ved å varme opp 1 dl vann med 1½ dl sukker til sukkeret er smeltet for så å avkjøle den godt.
 
Råvare:

Sendt inn av Marius Eide

Forsiden akkurat nå
Her er det tomater og daggammelt brød som gjør jobben
Dagens rett
Pappa al pomodoro - italiensk brød- og tomatsuppe

Her er det tomater og daggammelt brød som gjør jobben

Denne tykke og gode suppen er aller best med solmodne tomater, ikke det som finnes mest av nå i januar, men det er fullt mulig å hjelpe til med modningsprosessen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen
Dagens rett
Flatbiff av reinsdyr med tyttebærsaus

Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen

Reinsdyr er noe av det aller beste fra norsk natur. Tyttebær er på andreplass. Sammen smaker dette intet mindre enn genialt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. februar i Oslo

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt

Har ikke Italia en fast plass i ditt hjerte fra før, vil det absolutt få det nå. Med vin i glasset drømmer du deg bort sammen med Norges desidert mest entusiastiske vin- og italiaekspert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det ble sølv i Bocuse d'Or selv med et gullegg på tallerkenen

Filip August Bendi sikret den tredje norske sølvmedaljen noensinne med en treretters barnemeny med et gullegg i midten og en breiflabb som har satt standard for denne råvaren i lang tid framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 8. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En fyldig suppe som denne kombinerer norske skalldyr med asiatiske ingredienser
Dagens rett
Tykk suppe med kokosmelk krabbe eller reker

En fyldig suppe som denne kombinerer norske skalldyr med asiatiske ingredienser

Den er dessuten så mettende at du ikke trenger annet enn dessert etterpå.

Les hele saken