Hardangerhøst

Fremgangsmåte

Bowle.
Ha i brennevinet først, tilsett så all annen væske, bortsett fra eplesideren. Bruk gjerne alkoholfri sider/Mozell, om du syns den blir for alkoholsterk. Ha så i de andre ingrediensene (ikke skrell eplene) og sett bowlen til kjøling en time i kjøleskap.

Ha i eplesideren og nok knust is til å lage en overflatesørpe i bowlen. Kan serveres hele året, gjerne om høsten eller sommeren. Kan også varmes opp som punch, bruk samme oppskrift, men settes til trekking i romtemperatur med håndkle over i en halv time. Varmes opp forsiktig i kjele (sil av eplene og legg disse i etterpå) Serveres i ølkrus (små). Fin til vinteren/høsten.

Sendt inn av Odd-Einar Berdal

Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken