Høstlige Tendenser
Foto: Julie H. Amundsen

Høstlige Tendenser

Vi har fått barsjef på Lysverket i Bergen, Kasper Lygre Gulbrandsen, til å lage sin tolkning av årstiden. Høstlige tendenser har han valgt å kalle drinken.

Fremgangsmåte

Shake alle ingrediensene med isbiter i 10 sek. Dobbelsil over i coupetteglass som har stått i fryseren en tid. Pynt med nougatine som er sprø nøttekaramell.

Hasselnøttsirup:
Denne kan du kjøpe ferdig eller lage selv. Du kan også kjøpe orgeat (krydret mandelsirup) eller lage en mandelmelksirup selv ved å blande usukret mandelmelk og sukker i forholdene 1:1 som varmes opp til sukkeret er oppløst. I hasselnøttsirupen bruker jeg litt vanilje samt en god del toastet rug for å gi den en ektra fin fylde av røstet smak. 

Råvarer:
Pere Magloire VSOP
eller
Chateau du Breuil

Noilly Prat

Her finner du godt over 2000 drinkoppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

 

Få ukens drink som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av Kasper Lygre Gulbrandsen, Lysverket

5
5/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen