Jordbærmargarita
Foto: Sentralen as

Jordbærmargarita

Denne drinken blir så god som den overhodet kan bli. Ingen i hele verden har så gode jordbær som her i Norge. Har du jordbær i fryseren kan du nyte den hele året.

Fremgangsmåte

Knus jordbærene i en shaker. Tilsett de øvrige ingrediensene og isbiter. Rist godt og sil over i et avkjølt cocktailglass som er dyppet i fint salt.

Tips: 1
Du kan også servere drinken over isbiter i et rocksglass. Saltkanten må med her også.
 
Tips 2:
Bruk litt agavesirup dersom du ønsker drinken litt søtere. Da bytter den navn til Tommys Margarita og er en populær drink fra Tommy Restaurant i San Fransisco, USA. Den serveres da på amerikansk maner med rocksglass og isbiter.
 
Tips 3:
For at saltet skal sitte, kan du gni litt lime langs glasskanten før du dypper glasset i saltet.
 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken