Oaxaca Collins
Foto: Julie H. Amundsen

Oaxaca Collins

I denne Collins-utgaven er gin byttet ut med tequila.

Fremgangsmåte

  1. Lag sukkerlake ved å røre ut like deler sukker i kokende vann.
  2. Avkjøl.
  3. Tilsett alle ingredienser i et høyt glass.
  4. Topp opp med soda og rør om.
  5. Pynt med en tørket appelsinskive om du har.

Tips1:
Dersom du har en shaker tilgjengelig, tilsettes alle ingredienser utenom soda og shakes med is. Hell over i et høyt glass og toppes opp med soda.
Du vil merke en stor forskjell på smaken. 

Tips2:
Får du tak i mezcal, kan du bytte denne ut med tequilaen eller ta 2 cl av hver. Du få en mer røykt og «kjøttaktig» smak i drinken.  

 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak
Dagens rett
Ovnsbakt grønnkålomelett

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak

Dette kan bli din nye favorittoppskrift på omelett. Supersunn og supergod.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken