Pasjonsfrukt og rom-punsj
Apéritif

Pasjonsfrukt og rom-punsj

Pasjonsfrukt og rom passer perfekt sammen, men denne drinken kan justeres etter det du har i barskapet hjemme. Tequila og agavesirup er et alternativ.

Fremgangsmåte

  1. Del pasjonsfruktene i to og grav ut innholdet.
  2. Ha det i shakeren med de andre ingrediensene og is og rist godt.
  3. Dobbelsil over i et rocksglass med knust is.
  4. Pynt med innholdet av den siste pasjonsfrukthalvdelen.

Tips:
Har du ikke mulighet til å knuse is, kan du bruke et avkjølt cocktailglass. 

Tips:
I stedet for sukkerlake kan du bruke agavesirup og samtidig bytte ut rom med tequila- Det gir en mer krydret og syrligere karakter til drinken. Da kan du droppe Angostura.

Tips:
Hvis du ikke får tak i fersk pasjonsfrukt, kan du bruke 4 cl pasjonsfruktjuice. 

Tips:
Du kan lage den alkoholfri ved å erstatte rom med ekstra god eplemost. 

Se våre andre drinkoppskrifter med pasjonsfrukt 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken