Plommelikør umeshu drinkoppskrift
Foto: yukihipo

Plommelikør umeshu drinkoppskrift

Hjemmelaget plommelikør er en perfekt ingrediens til ulike drinker.

Fremgangsmåte

Vask plommene og fjern stilkene. Legg dem hele i steriliserte glasskrukker. Hell over sukker og sprit. Sett på tett lokk. 

Sett kjølig i minst tre måneder. Den kan godt stå ett år eller enda lenger.

Tips: Hvis du bruker vanlig farin: Rist lett på glasset for at sukkeret skal blandes med spriten. 

Når du er fornøyd med smaken, siler du likøren fra frukten (som kan brukes i dessert eller kake) og fyller i rengjorte flasker med kork. Oppbevares kjølig.

Tips: Hvitt kandissukker er det som vanligvis brukes (det fås kjøpt på ølbryggebutikker), men vanlig farin fungerer også. 

Har du plommer til overs kan du lage plommesyltetøy

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.
Matkurs og vinkurs
Cocktailkurs i Oslo

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.

Den 11. september inviterer vi til et eksklusivt cocktailkurs hvor du lærer å lage 5 cocktails. Det er begrenset antall plasser – så vær rask!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken