Plommelikør umeshu
Foto: yukihipo

Plommelikør umeshu

Hjemmelaget plommelikør er en perfekt ingrediens til ulike drinker.

Fremgangsmåte

Vask plommene og fjern stilkene. Legg dem hele i steriliserte glasskrukker. Hell over sukker og sprit. Sett på tett lokk. 

Sett kjølig i minst tre måneder. Den kan godt stå ett år eller enda lenger.

Tips:
Hvis du bruker vanlig farin: Rist lett på glasset for at sukkeret skal blandes med spriten. 

Når du er fornøyd med smaken, siler du likøren fra frukten (som kan brukes i dessert eller kake) og fyller i rengjorte flasker med kork. Oppbevares kjølig.

Tips:
Hvitt kandissukker er det som vanligvis brukes (det fås kjøpt på ølbryggebutikker), men vanlig farin fungerer også. 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 6 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen