Refashioned drinkoppskrift
Foto: bhofack2

Refashioned drinkoppskrift

En liten kraftbombe som pirrer ganen med smaker og aromagivere som danner en harmonisk ramme rundt cognacen.

Fremgangsmåte

  1. Finn frem et old fashioned-glass (whiskyglass). Sukkerbiten legges på en serviett oppå glasset og dynkes med Angostura.
  2. Ha sukkerbiten i glasset og knus den med en barskje eller liknenede. Fyll glasset halvfullt med is og ha i cognacen og laken fra cocktailbærene - rør rundt.
  3. Skjær av et godt stykke appelsinskall (husk å vaske den først) og klem den over drinken og gni så skallet langs kanten på glasset.
  4. Pynt med cocktailbær og appelsinskall som du fester sammen med en cocktailpinne eller tannpirker.

 Råvarer: Angostura og Bache-Gabrielsen Pure & Rustic V.S.O.P.

Her finner du mange flere cognacdrinker

Sendt inn av Amund Arnesen

Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken