Her finner du oktoberutgaven av Apéritif magasin
I denne utgaven av magasinet Apéritif ser vi blant annet på burgundprisene, og spør om det franske kjøkken er dødt.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
I denne utgaven av magasinet Apéritif ser vi blant annet på burgundprisene, og spør om det franske kjøkken er dødt.
Les hele sakenNew York, Napa, Japan og Spania er områder og land vi tar for oss i denne utgaven av magasinet Apéritif.
Les hele sakenBli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.
Les hele sakenSom vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.
Les hele sakenSiden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.
Les hele sakenVi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.
Les hele sakenVi spør om bordeaux i 2022-årgang er tidenes beste, vi snakker med Michelin-kokker om hva som er viktig i livet og legger turen om Hamar, blant annet.
Les hele sakenBåde hva mat og drikke angår. Men også en tur innom Stavanger for byens veganske fyrtårn Bellies og byens tostjerner RE-NAA for å snakke om vin. Blant annet.
Les hele sakenMen også innføring i den unike romen fra Guadeloupe samt utviklingen for rødvin fra Alsace og en virkelig skatt fra Loire. Blant annet.
Les hele sakenPortugal fortjener mer oppmerksomhet for både maten og vinen. Danske Muri byr på helt unike alkoholfrie produkter, og glasstaket innen whisky er knust. Dette og mer til finner du i septemberutgaven av magasinet.
Les hele sakenVi har besøkt en av Norges nye Michelin-restauranter, K2 i Stavanger, Japan og Chiantis Colli Fiorentino, og har fått en nyt gin-favoritt.
Les hele sakenAndalusia, Marokko, cava som ikke er cava, Mugaritz møter Alchemist og barlegenden Matt Whiley på Re i Sydney er noe av det magasinet rommer.
Les hele sakenLillehammers fine dining-restaurant, Elv, er avlagt et besøk. Vi har også vært i Tsjekkia og Slovakia, på Martinique og Santorini, hos Bartolo Mascarello og avdekket en av Italias andre hemmeligheter.
Les hele sakenSkigaarden i Hemsedal, Vega Sicilia, Paradiso og Sips i Barcelona, mjød og råøl og en tur til Abruzzo er februamenyen.
Les hele sakenNyåpnede Haidan i København, Bollingers pinot noir-champagner, Bolgheri, calvados, Posthallen Drinkhub og mye mer på desembermenyen.
Les hele sakenHer finner du artikler om nye Plah, baren *isms meny til ettertanke, et besøk på Poppels i Gøteborg og mye sveitsisk/tysk grundighet.
Les hele sakenMexico, Stockholm, Sicilia fra A til Å, armagnac, kaffe og kraft. Det du trenger av høstlig inspirasjon.
Les hele sakenVerdens bartendere vil ha ekte og langveisfarende vare. Men Moder jord tynges av vekten av de 40 milliarder glassflaskene som fraktes mellom kontinentene. Det er hva ecoSPIRITS gjør noe med.
Les hele saken2018 er et komplisert år med stor variasjon innad i Barolo DOCG. Men likevel har årgangen produsert noen virkelig minneverdige viner, særlig fra Monforte.
Les hele sakenI dette nummeret er vi innom både London, Spania og Dubai før vi vender blikket til Kvitsøy og Oslos sørøstligste utkant for godteri og alkoholfri drikke av en annen verden.
Les hele sakenMoe Aljaff bruker mer enn det beste av smaker for å nå sine mål. Hans Two Schmucks i multikulturelle Raval i Barcelona, er verdens 11. beste bar, men Moe nøyer seg ikke med det.
Les hele sakenKjøkken uten merkelapp: Jeremy Chan og Iré Hassan-Odukale serverer pepperfylte, avkulturaliserte retter på Ikoyi. En av Londons hotteste restauranter og nummer 49 på World50Best.
Les hele sakenDet vestafrikanske kjøkken er fortsatt ukjent land for de fleste i Norden. Det er i ferd med å endre seg i takt med at kokker i London og New York sprer kunnskap om mat fra området mellom Senegal og Nigeria.
Les hele sakenEric Vildgaards historie er verdt å lytte til. Den har endt med en av de mest spennende restaurantene i verden som er belønnet med to Michelin-stjerner og 38. plass i Worlds50BestRestaurants.
Les hele sakenPå kort tid har NFT – non-fungible-tokens – den digitale parallellen til samleobjekter, skapt en omsetning på mer enn 10 milliarder USD. Vi ser på hvilke muligheter som ligger i teknologien.
Les hele sakenI dettte nummeret tar vi turen innom nesten alle nordmenns favorittdestinasjoner.
Les hele sakenI maiutgaven er det naturlig nok boblene i høysetet, men også mye annet spennende lesestoff.
Les hele sakenFor å møte champagnehusenes markedsføringsbudsjetter, samler mindre produsenter i Champagne seg i grupperinger. Til felles har de imidlertid mer enn behovet for å vise muskler. Særlig vektlegges terroir, økologi og at «small is beautiful».
Les hele sakenKaffegrut, grønnsaksavskjær, reke- og sjøkrepsskall er alle ingredienser som ved hjelp av kojifermentering blir til nye smaker hos bCulture.
Les hele sakenMikael Svensson, mannen bak stjernerestauranten Kontrast, viste pandemien fingeren og har satset stort siden 2020. Men det har ikke vært uten våkenetter.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenLær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Se i saken hvilke viner som venter på deg!
Les hele sakenEr du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake på både champagne, prosecco, cava, crémant, musserende rosé og engelske bobler. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele sakenLær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele sakenGå ikke glipp av en utrolig smaking! Nyt 9 av de ypperste spanske vinene fra topprodusenten CVNE.
Les hele sakenHvordan skal du komme i gang med din helt egen vinkjeller eller utvikle den du allerede har? Den 18. november kan du få ekspert hjelp – og smake 6 flotte lagringsviner!
Les hele sakenHold av den 14. november. En av "50 World Most Admired Wine Brands" kommer til Norge har med seg 8 spennende viner til deg!
Les hele sakenDen 5. november kan du bli med på en helt unik mat og vinopplevelse! Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Bon Lio disker opp med en 5-retters meny.
Les hele sakenDrøm deg bort til vakre Piemonte den 4. november med deilige viner og spennende historier fra en 5. generasjons vinmaker.
Les hele sakenBli med på en eksklusiv vinmesse den 30. oktober, arrangert i samarbeid med Bona Fide Wines & Belmonte Wine Co. Unik mulighet til å møte og smake vinene til ti av Portugals fremste vinprodusenter.
Les hele sakenBli med på en eventyrlig kveld med 6 viner fra den spennende vinprodusenten, Krasna Hora, kombinert med 5 retter fra den nyåpnede og kritikerroste restauranten, Prinsen.
Les hele sakenDette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.
Røyk eller ikke røyk er spørsmålet når det kommer til whisky. Ja, takk begge deler er konklusjonen etter test av 39 nyheter i spesialutvalget.
Bak Eiane Gard i Rogaland står paret Jon Eiane Brandal og Elodie Musso. Sammen lager de en rekke knallgode og nytenkende sider.
En liten håndfull av de i alt 73 nye vinene i basis fortjener din oppmerksomhet. Men med disse i handlekurven er du godt skodd for høsten.
Blant de 1200 vinene som er testet før septemberslippet, er det mange klassikere som holder svært høy kvalitet - men også mørke skyer som truer i bakgrunnen.
Meursault-baserte François Gaunoux lager også geniale Pommard-er som skiller seg ut.
Les hele sakenNår all vinlitteratur siden tidenes morgen beskriver deg som rustikk, skal det en del anstrengelser til for å endre det bildet. Her får du fortellingen om hvordan Pommard har snudd vinelskernes oppfatning.
Les hele sakenNå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.
Les hele sakenLondon er en magnet på unge talenter og et episenter for trendsettende barkonsepter og innovative cocktails. Metropolen byr på et svimlende bredt utvalg, og er et sted hvor trender skapes. Også trender bortenfor trendene.
Les hele sakenHøstens mørke og kalde kvelder gjør at vi finner frem det beste fra årstiden og serverer vilt som dagens rett. Med reinskav er det hurtigmat av ypperste kvalitet.
Les hele saken