4 x sild

Ingredienser
Tyttebærsild:
Bør trekke 1-2 døgn. Holdbar.

4 kryddersildfilet ferdig utvannet
1 rødløk
ev 1 neve hasselnøtter
3 dl dypfryste hele tyttebær
el 1-2 dl rørte tyttebær
1 dl rødvinseddik
1 dl vann
ca 1 dl sukker (etter smak)
2-3 ss frisk el 1 ts tørket timian

Skyll og tørk filetene. Skjær dem i skrå strimler. Skjær rødløken i halve skiver. Hasselnøtter deles el grovhakkes.
Bland tyttebær med eddik, vann, sukker og timian, etter smak. Hvor mye sukker du trenger, avhenger om bærene er sukret.
Legg alt lagvis i en krukke. Dekk godt til og la stå kjølig i minst 1 døgn.


Klassisk sursild:
Bør stå i minst 2 dgr, holdbar flere uker.

5-6 spekesildfileter (ca 500g), ferdig utvannet
1 gul løk el rødløk
ev litt dill
Lake:
1 1/2 dl sukker
1 dl eddik 7%
2 dl vann
1 ts hel pepper el allehånde
2 laurbærblad
ev 1 ts sennepskorn og/el noen nellikspirer

Kok opp ingr til laken, rør til sukkeret er smeltet. Avkjøl laken til den er kald.
Skjær silden i skrå strimler, løk i tynne skiver. Dill hakkes, også stilkene.
Legg sild, løk, lake og ev dill lagvis i en krukke/et glass. Sett på tett lokk eller folie. La sursilden stå kjølig i minst 2 døgn før servering.

Fremgangsmåte

Sild i sennepsaus:
Kan serveres samme dag, men er også holdbar.

ca 5 spekefileter 8ca 500g), ferdig utvannet.
litt hakket sylteagurk og ev
løk, dill
Saus:
1 dl rømme
3 ss olje
3 ss majones
3 ss mild sennep
ev litt skarp sennep
1 ss sukker
1 ss eddik 7%

Skyll og tørk filetene. Skjær dem i skrå strimler.
Saus: Visp rømme smn med olje og majones. Smak til med sennep, sukker og eddik.
Skal silden serveres samme dag, kan alt legges lagvis i en pen skål. Ellers blander du alt, og oppbevarer silden på glass.


Rømmesild:
Kan serveres samme dag, men er også holdbar i ca 1 uke.

4-6 kryddersildfileter, ferdig utvannet

Rømmesaus:
1 beger lettrømme
1 liten bit finreven ingefær ELLER
pepperot (ev på tube)
litt finhakket gressløk el purre
2 ss eddik 7%
2 ss sukker

Skyll og tørk sildefiletene. Skjær dem i strimler.
Bland sausen og smak den til. Husk at både pepperrot og ingefær blir sterkere på smak etter at sausen har stått en stund.
Bland silden i sausen. Eller legg sild og saus lagvis i krukke el fat, dersom den skal serveres samme dag. Dekk til og la stå kjølig fram til servering.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Norge har to barer blant verdens 50 beste

Himkok er på 14. plass i årets Worlds50Bestbars, mens Svanen bykser fram til en 32. plass.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spagetti bolognese bringer alltid middagsglede
Dagens rett

Spagetti bolognese bringer alltid middagsglede

Vi slår til med en italiensk klassiker til middag i dag, og med hjemmelaget bolognesesaus får du en topp start på uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ikke uventet er det de drøyt 1500 flaskene med Cantillon som skaper kø
+
Tester

Ikke uventet er det de drøyt 1500 flaskene med Cantillon som skaper kø

Cantillon er for mange det ypperste av belgisk surøl, som rives ut av hyllene når de først kommer dit.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her