Andebryst med fritert wonton
Inkognito

Andebryst med fritert wonton

Fremgangsmåte

Bryst:
Andebrystet rutes i skinnet med en skarp kniv. Brun brystene raskt i glovarm panne uten stekefett.

Stek dem deretter i ovn ved 80 grader til kjernetemperaturen er 56 grader (bruk steketermometer).

Fritert wonton:
Halvparten av løken hakkes og surres sammen med baconet.

Pensle wontondeigen med vann og legg bacon- og løkblandingen oppå. Brett sammen deigen så fyllet blir pakket helt inn. Klem sammen kantene.

Fritér putene gylne i olje på middels varme.

Garnityr:
Resten av løken hakkes, gulroten skjæres i grove terninger. Surr blandingen mør i smør.

Saus:
Finhakk sjalottløken og fres den myk og blank i litt smør. Tilsett vermut og portvin og kok inn til det halve.

Hell i andekraft og kok sausen inn til 4 - 5 dl. La rosmarinkvasten koke med mot slutten. Sil sausen og rør inn smør.

Servering:
Fordel løk- og gulrotblandingen på tallerkenen. Legg gode skiver andebryst oppå og et par frityrputer på toppen. Drypp saus over og rundt.

Sendt inn av Inkognito

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her