Andebryst med rødkål

Ingredienser
Frokostoppskriftem:
Andebryst med fikenrødkål

Andebryst med fikenrødkål og sursøt kryddersaus
For 4 personer.

3 store andebryst
salt og kvernet pepper


fikenrødkål
500 g rødkål, skåret i tynne strimler
2 ss smør el. andefett
2 1/2 ss flytende honning
1/2 dl balsamico eddik
1/2 dl appelsinjus,helst ferskpresset
1 ts malt spisskumin
100 g tørket fiken, skåret i små biter
salt og kvernet pepper

Fres kålen i smør. Tilsett honning, eddik, appelsinjus og krydder. La rødkålen småkoke under lokk i ca 1 1/2 time. Tilsett fiken og la det koke med med de siste 15 minuttene.


Sursøt kryddersaus
3 dl god innkokt andekraft el. ferdig sjysaus
2 ss flytende honning
2 ss balsamicoeddik
2 ss sherryeddik
2 stjerneanis
1 bit kanelstang
salt og kvernet pepper
fett fra stekepannen

Fremgangsmåte

Varm honningen i en kasserolle. Når det koker tilsettes eddiken. La det koke til det meste av væsken er fordampet - da forsvinner råsmaken av eddiken. Tilsett kraft el. sjysaus og krydder, og la det småkoke 5 minutter. Smak sausen til med salt og pepper. Når du har stekt andebrystene tilsetter du noe av stekefettet i sausen. Sil sausen før servering.


Steking av Andebryst
Skjær et rutemønster på fettsiden av andebrystet, bruk en skarp kniv og vær forsiktig så du ikke skjærer i kjøttet. Gni brystene godt inn med salt og pepper. Stek andebrystene med fettsiden
ned i en middelsvarm stekepanne. Stek til fettet blir sprøtt(Ca 10 min.). Snu brystene og stek ytterlige i noen minutter, øs over stekesjy av og til. Ta brystene opp av pannen og la dem hvile 5-10 minutter før de skjæres opp til servering.

Server gjerne røstipoteter med bacon i til denne retten.

Sendt inn av Yngvar Woxmyhr

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her