Andebryst med rødkål

Ingredienser
Frokostoppskriftem:
Andebryst med fikenrødkål

Andebryst med fikenrødkål og sursøt kryddersaus
For 4 personer.

3 store andebryst
salt og kvernet pepper


fikenrødkål
500 g rødkål, skåret i tynne strimler
2 ss smør el. andefett
2 1/2 ss flytende honning
1/2 dl balsamico eddik
1/2 dl appelsinjus,helst ferskpresset
1 ts malt spisskumin
100 g tørket fiken, skåret i små biter
salt og kvernet pepper

Fres kålen i smør. Tilsett honning, eddik, appelsinjus og krydder. La rødkålen småkoke under lokk i ca 1 1/2 time. Tilsett fiken og la det koke med med de siste 15 minuttene.


Sursøt kryddersaus
3 dl god innkokt andekraft el. ferdig sjysaus
2 ss flytende honning
2 ss balsamicoeddik
2 ss sherryeddik
2 stjerneanis
1 bit kanelstang
salt og kvernet pepper
fett fra stekepannen

Fremgangsmåte

Varm honningen i en kasserolle. Når det koker tilsettes eddiken. La det koke til det meste av væsken er fordampet - da forsvinner råsmaken av eddiken. Tilsett kraft el. sjysaus og krydder, og la det småkoke 5 minutter. Smak sausen til med salt og pepper. Når du har stekt andebrystene tilsetter du noe av stekefettet i sausen. Sil sausen før servering.


Steking av Andebryst
Skjær et rutemønster på fettsiden av andebrystet, bruk en skarp kniv og vær forsiktig så du ikke skjærer i kjøttet. Gni brystene godt inn med salt og pepper. Stek andebrystene med fettsiden
ned i en middelsvarm stekepanne. Stek til fettet blir sprøtt(Ca 10 min.). Snu brystene og stek ytterlige i noen minutter, øs over stekesjy av og til. Ta brystene opp av pannen og la dem hvile 5-10 minutter før de skjæres opp til servering.

Server gjerne røstipoteter med bacon i til denne retten.

Sendt inn av Yngvar Woxmyhr

Forsiden akkurat nå
Denne drinken smaker virkelig av høst
Ukens drink

Denne drinken smaker virkelig av høst

En drink som både er leskende og samtidig smaker av høst med lett innslag av røyk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Seier i nordisk for sommelierer for Nikolai Haram Svorte på fjerde forsøk

Gull i Nordisk for sommelierer ble Nikolai Haram Svortes 11. medalje i norske og nordiske konkurranser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Benjamin Aarsland til topps i ny drinkkonkurranse

Stavangers fremste bartenderstjerne Benjamin Aarsland stakk av med seieren i konkurransen Buffalo Trace – Perfectly Untamed.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Matkurs: Bli en grillmester
Matkurs og vinkurs
Matkurs i Oslo

Matkurs: Bli en grillmester

25. oktober inviterer Weber deg til et amerikansk grillkurs. Perfekt for deg som vil løfte grillferdighetene til neste nivå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her