Banan- og karamellkake
Dansukker.no

Banan- og karamellkake

Du kan faktisk bruke Ha-På i denne oppskriften (men ikke Banos - der er bananer rett fra skallet bedre). Da sparer du mye tid og arbeid. Men det er jo veldig gøy å lage sin egen karamellsaus.

Fremgangsmåte

Begynn med dulche de leche (karamellsaus):
Ta etiketten av boksen og legg den i en stor kjele med mye vann og kok i 3 timer. Pass på at boksen er dekket med vann hele tiden ellers kan den eksplodere. Dette kan gjøres dagen i før.

Tips:
Om du bruker Viking-melk blir karamellen mindre søt siden denne melken ikke er tilsatt sukker. Andre merker er gjerne tilsatt sukker og det er søt kondensert melk som er anbefalt for denne oppskriften. Men det er jo en smak- og kalorisak. Sjekk boksen for sukkermengde.

Tips:
I visse velassorterte butikker finnes det ferdig Dulche de leche å få kjøpt. Eller du kan bruke Ha-På pålegg).

Bunn:
Ha romtemperert smør og brun farin i en bolle og pisk det luftig med miksmasteren. Arbeid deretter inn de øvrige ingrediensene. Trykk ut deigen i en smurt form, gjerne firkantet ca. 20 x 20 cm, med avtagbar kant. Stek i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl den helt.

Montering:
Bre karamellsausen utover bunnen. Skrell og skjær bananene i skiver og legg dem oppå karamellsausen.

Stivpisk kremfløte, melis og vaniljesukker. Bre kremen over bananskivene. Kutt karamellene i biter og strø på rett før servering, ellers vil de gå i oppløsning av kremen. Skjær kaken i ruter. 

Tips:
Du kan også rive karamellene på et rivjern om de er harde. Da blir kaken også litt mindre søt. 

Lyst til å bake en annen banankake?

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her