Banan- og karamellkake
Dansukker.no

Banan- og karamellkake

Du kan faktisk bruke Ha-På i denne oppskriften (men ikke Banos - der er bananer rett fra skallet bedre). Da sparer du mye tid og arbeid. Men det er jo veldig gøy å lage sin egen karamellsaus.

Fremgangsmåte

Begynn med dulche de leche (karamellsaus):
Ta etiketten av boksen og legg den i en stor kjele med mye vann og kok i 3 timer. Pass på at boksen er dekket med vann hele tiden ellers kan den eksplodere. Dette kan gjøres dagen i før.

Tips:
Om du bruker Viking-melk blir karamellen mindre søt siden denne melken ikke er tilsatt sukker. Andre merker er gjerne tilsatt sukker og det er søt kondensert melk som er anbefalt for denne oppskriften. Men det er jo en smak- og kalorisak. Sjekk boksen for sukkermengde.

Tips:
I visse velassorterte butikker finnes det ferdig Dulche de leche å få kjøpt. Eller du kan bruke Ha-På pålegg).

Bunn:
Ha romtemperert smør og brun farin i en bolle og pisk det luftig med miksmasteren. Arbeid deretter inn de øvrige ingrediensene. Trykk ut deigen i en smurt form, gjerne firkantet ca. 20 x 20 cm, med avtagbar kant. Stek i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl den helt.

Montering:
Bre karamellsausen utover bunnen. Skrell og skjær bananene i skiver og legg dem oppå karamellsausen.

Stivpisk kremfløte, melis og vaniljesukker. Bre kremen over bananskivene. Kutt karamellene i biter og strø på rett før servering, ellers vil de gå i oppløsning av kremen. Skjær kaken i ruter. 

Tips:
Du kan også rive karamellene på et rivjern om de er harde. Da blir kaken også litt mindre søt. 

Lyst til å bake en annen banankake?

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Så knallgodt og sunt som dette kan faktisk fast food bli
Dagens rett
Reinskav i burgerbrød

Så knallgodt og sunt som dette kan faktisk fast food bli

Reinskav er en forholdsvis rimelig luksus som alle kan unne seg og som ikke minst er lett og rask å lage, uten å måtte kompromisse på kvalitet og smak. Perfekt når nasjonaldagen havner på en mandag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mandag er det faktisk nasjonaldag, og det må feires med nasjonalretten bidos
Dagens rett
Klar bidos av reinsdyr

Mandag er det faktisk nasjonaldag, og det må feires med nasjonalretten bidos

Mandag feirer vi samenes nasjonaldag med oppskrift på det tradisjonsrike samiske festmåltidet bidos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Øk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole

Øk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Apéritifs Vinskole går over fem kvelder og gir deg en grunnleggende forståelse av vinens verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det ble sølv i Bocuse d'Or selv med et gullegg på tallerkenen

Filip August Bendi sikret den tredje norske sølvmedaljen noensinne med en treretters barnemeny med et gullegg i midten og en breiflabb som har satt standard for denne råvaren i lang tid framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du brukt opp grønnsaker som har sett sine beste dager
Dagens rett
Ovnsbakte pølser og grønnsaker

Slik får du brukt opp grønnsaker som har sett sine beste dager

Denne retten kan lages med eller uten pølser. Det viktigste er å ikke kaste grønnsaker som er litt myke eller skrukkete.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker forrett eller smårett denne helgen - tartar av ishavsrøye med brødkrutonger
Dagens rett
Ishavsrøye tartar med brødkrutonger og dressing

By på en lekker forrett eller smårett denne helgen - tartar av ishavsrøye med brødkrutonger

Det er ikke alle fiskeslag som egner seg til tartar, men ishavsrøya er virkelig en råvare det står respekt av.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her