Bananvårrull med yogurt og mynte pannacotta og krydderslush
Alexander SkjefteKontoret Bar & Brasserie, Trondheim

Bananvårrull med yogurt og mynte pannacotta og krydderslush

Ingredienser

4 modne bananer
50 g macadamianøtter
50 g saltet smør
100 g sukker
4 ark filopapir

Krydderslush:
2 dl ferskpresset appelsinjuice
litt sukker
limejuice
1 hel kanelstang
1 ts ingefær raspet
1 vaniljestang

Yoghurt  og myntepannacotta:
½ l yoghurt naturell
 20 mynteblader, finkuttet
sukker etter smak
zest av 2 lime
juice av 2 lime
2 plater gelatin oppløst i limejuicen

Fremgangsmåte

Smelt sukkeret brunt, ha i smøret og rør ut til en slags flytende saus. Grovkuttede bananer has i sammen med nøttene. La bananene bli myke. Avkjøl og rull opp i filoen som en pølse. Frityrstek.

Krydderslush:
Kok opp og avkjøl. Serveres i små shotglass.

Yoghurt  og myntepannacotta:
Alt blandes sammen og has deretter i den oppløste gelatinen. Hell miksen i lange shotglass og avkjøl.

Sendt inn av Alexander SkjefteKontoret Bar & Brasserie, Trondheim

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her