Barn av regnbuen-kake

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 °C i 45 minutter. Avkjøl kaken på rist.

Del sukkerbrødet i tre lag og dynk dem godt. Legg et lag sukkerbrød på fatet og bre syltetøy over. Pisk først 6 dl av fløten. Ha på et lag av kremen og fordel delte jordbær og bananskiver over kremen. Sprøyt sjokoladesaus på kryss og tvers. Legg på neste lag sukkerbrød og gjenta det samme. Legg siste lag sukkerbrød over og dekk kaken med krem.

Kjevle ut en leiv med marsipan. Legg den på bunnen av kakeformen og skjær ut en sirkel, stor nok til å dekke toppen av kaken. Legg marsipanen på kaken. Pensle den nederste halvparten av marsipanen med grønn konditorfarge. Den øverste halvparten males i regnbuens farger. Husk at rødt og gult blir orange, gult og grønt blir turkis og rødt og blått blir fiolett. Begynn med rødt innerst og avslutt med fiolett ytterst. Legg på seimenn som "barn av regnbuen" og pynt med marsipanblomster i "gresset".

Pisk resten av kremfløten og fyll den i en sprøytepose. Sprøyt krembomber rundt kanten på kaken til slutt. Bruk kremsprøyte som har tut uten riller.

Sendt inn av Matprat.no

Forsiden akkurat nå
Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her