BK Gratinert Klippfisk

Ingredienser
4 utvannede klippfiskstykker a ca 200 g
ca. 3 dl hvit saus kokt med
1 stor hakket løk i
salt og pepper
4 store stekte baconskiver
en håndfull sorte oliven
raust med revet cheddar (eller jarlsberg)
potetmos til 4 (hjemmelaget eller fra pose) iblandet ett egg og smakt til med muskat
Reker til pynt (store)

Fremgangsmåte

Trekk fisken ca. 10 minutter i lettsaltet vann. Lag imens ferdig potetmos. Bland innn egg og smak til. La fisken renne av og legg den midt på et ildfast fat/form. Fordel bacon over (fjern evt. svor). La hvit saus med løk bli noe avkjølt før den helles over. Ha potetmos som en krans rundt og stikk ned oliven i den. Pepre og salte (+) lett. Fordel osten over sausen til slutt. Sett fatet inn i 225-250 graders varm ovn og la det stå til ostwen er gyllen og potetmosen har tatt farge. Pynt med reker og server straks. Godt bakverk til.

Sendt inn av Bjørn Kristian Berge

Forsiden akkurat nå
Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til
Dagens rett

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til

Saftig kylling på en smaksrik salat er som skapt for å skape god stemning rundt bordet. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her