Dagens rett

Pulled laks med syrlig rødløk

I dag blir det en ekstra smaksrik vri på laksen

I dag blir det en ekstra smaksrik vri på laksen

Det tar mye kortere tid å lage pulled laks enn kjøtt. Her er oppskriften.
Aase E. Jacobsen
31 Mars 2018 - 02:00

Det er fortsatt vinterlig, men denne retten gir assosiasjoner til sommer, og det føles veldig godt akkurat nå.

Den er dessuten veldig raskt å lage. Det som tar tid er å få smakene til å sette seg og den jobben skjer i kjøleskapet. 

Pulled-teknikken er langt mer tidkrevende om du går for kjøtt, så det er nesten en tilsnikelse å bruke begrepet for fisk som er så rask å tilberede. Men godt smaker det.

Se våre oppskrifter på pulled kjøtt

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Pulled laks med syrlig rødløk

Pulled laks med syrlig rødløk

Fremgangsmåte

  1. Laks:
    Hakk korianderstilkene. Bladene sprarer du til pynt. Bland hakket koriander, soya, paprika, spisskummen og hakket hvitløk i en bolle.
  2. Legg laksen i en form og hell marinaden over. La stå minst en time.
  3. Ta laksen ut av marinaden og tørk med kjøkkenpapir. Grill eller stek kjøttsiden først. Snu deretter og grill eller stek skinnsiden, men da under lokk i 10 minutter.
  4. Legg laksen på et serveringsfat og «dra» den fra hverandre med en gaffel. Dryss korianderblader på.
  5. Syltet agurk:
    Skjær agurken med ostehøvel og bland med saltet i en bolle. La stå under press i ca 30 minutter. Klem ut væsken.
  6. Bland eddik, vann, sukker og krydder i en bolle og rør til sukkeret er oppløst. Ha oppi agurken og bland godt. La stå i minst 1 time. 
  7. Syrlig rødløk:
    Skjær løk i tynne skiver, ha på salt og lime. Bland godt og la stå i minst 1 time, eller helst over natten. 

Tips:
Server med rødløk, agurk, salat, rømme og brød eller ovnsstekt potet.

Skal du grille laks er oppskriftene her

Her finner du mange andre oppskrifter med laks

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren
Dagens rett

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren

Mange mener det tradisjonelle britiske kjøkken ikke hadde noe å tilby, men der tar de feil.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her