Blåbærsuppe med bringebæris og makron eller marengstopper
Foto: Mats Widén

Blåbærsuppe med bringebæris og makron eller marengstopper

Fremgangsmåte

Blåbærsuppe:
Blåbær og sukker legges i kokende vann og kokes til de er møre.

Smak på suppen for å finne ut hvor mye sitron du skal ha i. Jeg brukte ca 3 ss.

Trekk suppen av platen og tilsett jevningen i en tynn stråle men du rører hele tiden.

Gi deretter suppen et raskt oppkok.

Kan serveres både varm og kald.

Bringebæris:
Bringebærene kjøres gjennom en sikt. Du sitter igjen med ca 230 – 250 g bringebærpuré.

Eggeplommer og sukker vispes til eggedosis.

Melken, fløten og sirupen kokes opp og helles raskt i eggedosisen. Rør kraftig.

Ha alt tilbake i gryten og varm dette til massen tykner – det skjer ved ca 75 grader – eller bruk en treskje og stryk med fingeren på baksiden av skjeen. Hvis det blir et spor som holder seg, er den ferdig.

Tilsett nesten all bringebærpuréen (hold tilbake ca 50 g).

Sil massen over i en glassbolle og avkjøl isen. Ta den deretter i iskremmaskinen og kjør den ca 25 minutter. Her må du følge med.

Resten av puréen smakes til med ca 1 ts melis og litt sitronsaft.

Dette has litt etter litt oppi isen mens maskinen går. Her må det smakes. Isen skal smake friskt av bringebær. Sitronen skal bare hjelpe til på smaken.

Ha ismassen oppi en glass- eller stålform som er kledd med gladpack (plast). Dekk isen helt med plast.

Den skal fryses i et ca et par cm tykt lag til den er helt gjennomfryst.

Marengstopper:
Pisk eggehvitene halvstive med et par dråper sitronsaft. Hell forsiktig i sukkeret litt etter litt og pisk hvitene helt stive. Ha eventuelt i farge.

Sikt i blandingen av melis og sukker. Vend dette forsiktig inn i massen. Du kan også ha litt revet sitronskall i.

Kle en bakeplate med bakepapir. Form marengsene slik du vil ha dem på bakeplaten.

Stekes ved varmluft og 100 grader – gjerne med døren på gløtt. Her varierer steketiden avhengig av størrelsen på marengsene. Rundt 1 time eller mer. De skal være tørre og kunne løftes av papiret.

Servering:
Pynt med små makroner eller marengstopper og tørkete bringebær.

Sendt inn av Ruth Helen Eriksen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her