Blåbærsuppe med bringebæris og makron eller marengstopper
Foto: Mats Widén

Blåbærsuppe med bringebæris og makron eller marengstopper

En deilig dessert som vil vekke begeistring rundt bordet

Fremgangsmåte

  1. Blåbærsuppe:
  2. Blåbær og sukker legges i kokende vann og kokes til de er møre.
  3. Smak på suppen for å finne ut hvor mye sitron du skal ha i. Jeg brukte ca 3 ss.
  4. Trekk suppen av platen og tilsett jevningen i en tynn stråle men du rører hele tiden.
  5. Gi deretter suppen et raskt oppkok.
  6. Kan serveres både varm og kald.
  7. Bringebæris:
  8. Bringebærene kjøres gjennom en sikt. Du sitter igjen med ca 230 – 250 g bringebærpuré.
  9. Eggeplommer og sukker vispes til eggedosis.
  10. Melken, fløten og sirupen kokes opp og helles raskt i eggedosisen. Rør kraftig.
  11. Ha alt tilbake i gryten og varm dette til massen tykner – det skjer ved ca 75 grader – eller bruk en treskje og stryk med fingeren på baksiden av skjeen. Hvis det blir et spor som holder seg, er den ferdig.
  12. Tilsett nesten all bringebærpuréen (hold tilbake ca 50 g).
  13. Sil massen over i en glassbolle og avkjøl isen. Ta den deretter i iskremmaskinen og kjør den ca 25 minutter. Her må du følge med.
  14. Resten av puréen smakes til med ca 1 ts melis og litt sitronsaft.
  15. Dette has litt etter litt oppi isen mens maskinen går. Her må det smakes. Isen skal smake friskt av bringebær. Sitronen skal bare hjelpe til på smaken.
  16. Ha ismassen oppi en glass- eller stålform som er kledd med gladpack (plast). Dekk isen helt med plast.
  17. Den skal fryses i et ca et par cm tykt lag til den er helt gjennomfryst.
  18. Marengstopper:
  19. Pisk eggehvitene halvstive med et par dråper sitronsaft. Hell forsiktig i sukkeret litt etter litt og pisk hvitene helt stive. Ha eventuelt i farge.
  20. Sikt i blandingen av melis og sukker. Vend dette forsiktig inn i massen. Du kan også ha litt revet sitronskall i.
  21. Kle en bakeplate med bakepapir. Form marengsene slik du vil ha dem på bakeplaten.
  22. Stekes ved varmluft og 100 grader – gjerne med døren på gløtt. Her varierer steketiden avhengig av størrelsen på marengsene. Rundt 1 time eller mer. De skal være tørre og kunne løftes av papiret.
  23. Servering:
  24. Pynt med små makroner eller marengstopper og tørkete bringebær.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Ruth Helen Eriksen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her