Riskrem med mandarin- og appelsinsaus

Fremgangsmåte

Appelsinene og ett par mandariner deles og presses. Det skal bli 2 dl appelsinjuice og 1 dl mandarinjuice som siles over i en kjele.
 
Tilsett 4 toppede spiseskjeer med sukker, 1 kanelstang og 1 dl vann. Kok opp blandingen på svak varme og la det småputre i ca 5 min.
 
Rør ut 2 teskjeer potetmel i ca ½ dl kaldt vann.Visp godt samtidig som du heller blandingen i sausen. Så fort sausen har tyknet taes den av kokeplata og settes til avkjøling. Kan med fordel settes i kaldt vannbad. Husk å rør ett par ganger imens den kjøles ned. Kanelstanga skal ligge i sausen.
 
Resten av mandarinene kuttes opp i små biter og røres inn i en luftig riskrem.
 
Bruk litt høye dessertglass og fyll opp trekvart. Lun appelsinsaus helles rundt på toppen. Tilslutt legges en liten topping av raspet skall fra appelsin, mandarin og lime.
 
God fornøyelse!

Sendt inn av Line Børseth

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her