Blåbærsyltetøy
Apéritif

Blåbærsyltetøy

Nå er det på tide å lage blåbærsyltetøy som du kan nyte helt til neste vår. Her får du oppskriften som gjør syltetøyet både meget godt og at det holder seg slik.

Fremgangsmåte

Rens bærene, skyll dem og ha dem i en kjele. Kok sakte opp. Når kokepunktet er nådd, skrur du ned temperaturen slik at de får trekke i 5-6 minutter. Tilsett sukkeret, varm opp igjen og rør til sukkeret er oppløst. 

Fyll det varme syltetøyet på gullende rene glass og skru på lokket mens det er varmt. Da får du en hermetiserende effekt. La avkjøle på kjøkkenbenken. Oppbevar i kjeller eller kjøleskap eller fryseboks. 

Tips1:
Hvis du bruker syltesukker får du et fastere sultetøy siden dette sukkeret inneholder pektin. Du kan selvsagt også tilsette det. Følg bruksanvisningen på pakken. 

Tips2:
Blåbær og solbær er en morsom blanding siden solbærene bidrar med syre til blåbærsyltetøyet. Bruk da 50/50 blåbær og solbær, eventuelt litt mindre solbær hvis du synes smaken er for intens.

Her finner du mange oppskrifter på mange typer syltetøy 

Slik tar du vare på sommerens bær

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her