Blomkål med ostesaus og bacon
Foto: Anders Martinsen

Blomkål med ostesaus og bacon

Blomkål med ostesaus og bacon er det som skal til for at alle rundt middagsbordet fryder seg. Her er den enkle oppskriften som tar deg 30 minutter å få på bordet.

Fremgangsmåte

  1. Kok blomkålhodet så vidt mørt i lettsaltet vann (ca ½ ss pr liter vann). 
  2. Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk.
  3. Kok opp og smak til med salt og pepper og rør til slutt inn revet ost og evt. hakket kruspersille og gressløk.
  4. Legg blomkålhodet på et fat. Stek baconstrimlene. Hell over rykende varm saus og dryss på bacon og kruspersille.
 Server gjerne nykokte poteter eller godt brød til.

Tips
Du kan gjerne bytte ut baconet med 200 g reker. Eller å riste hakkede nøtter i pannen slik at de får en lett brentkarakter, det er et godt alternativ til bacon.

Les om blomkål og se herlige retter her

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her