Boeuf Bourguignon med jordskokkpuré
Foto: rudisill

Boeuf Bourguignon med jordskokkpuré

Beouf Bourginon er herligsk fransk. Den perfekte selskapsrett, når det skal slås litt ekstra på stortromma. Den kan helt fint lages i god tid i forveien, da smaker den enda bedre.

Fremgangsmåte

  1. Plasser bacon i en støpejernskjele eller en tykkbunnet kjele, og skru varmen opp til medium. Stek baconet til det er brunt og sprøtt, ca 5 minutter, overfør til en stor tallerken med kjøkkenpapir.
  2. Tørk okekjøttet med kjøkkenpapir eller et håndkle til det er tørt. Krydre med salt og pepper, og stek i omganger i baconfettet til det er brunt på alle sider, og plasser på tallerkenen sammen med baconet.
  3. I den samme kjelen sautèer gulrøtter og løk til løken er gjennomsiktig, ca 3 minutter. Tilsett så 4 fedd hvitløk og stek videre i 1 minutt.
  4. Ha bacon og kjøtt tilbake i kjelen, strø melet over og kok stek videre i 4-5 minutter.  Tilsett så vin, tomatpuré, urter og nok kraft til å akkurat dekke kjøttet. Kok opp under lokk før du skrur varmen godt ned og la det hele såvidt småkoke i 1 ½ time til 2 timer.
  5. Når kjøttet er mørt, siler du kraften over i en stekepanne på høy varme. Fjern fett fra overflaten med en skje, og la koke i 2-3 minutter mens du fortsetter å skumme sausen, og reduser kraften til ønsket konsistens før du har den tilbake i støpejernsgryta sammen med grønnsakene.
  6. Varm opp smør og olje i en separat stekepanne og sautéer soppen til de er gylne. Tilsett hel delikatesseløk og stek videre i 2-3 minutter.
  7. Tilsett så hvitløk og stek videre i 1 minutt, før du tilsetter kraften. La det hele småkoke til nesten all kraften er kokt inn. Sett til siden, og overfør til støpejernsgryta med Beouf Bourginon.
  8. Skrell og skyll jordskokkene, skjær dem i små jevne biter og plasser dem straks i en kjele og hel akkurat nok melk til å dekke dem. Smak til med salt og pepper, og la det koke til jordskokkene er møre. Brukt gjerne litt tilkuttet bakepapir som lokk.
  9. Sil melken av jordskokkene, og kjør jordskokk og smør til en jevn puré med stavmikser. Tilsett litt og litt melk til ønsket konsistens.
  10. Server gjerne med en frisk og syrlig salat.

Her finner du mange deilige gryteretter

Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er sommerens beste salater
Guide
Oppskrifter på salater

Dette er sommerens beste salater

På varme dager frister det med lettlagete sprø og forfriskende salater. Her finner du de beste oppskriftene og tipsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her