Bountykake

Ingredienser
Bunn:
6 eggehviter
200 gram melis
200 gram kokosmasse

Fyll:
6 eggeplommer
150 gram Lys kokekjokolade i
150 gram smør
90 gram melis
evt litt vaniljesukker

Fremgangsmåte

Pisk eggehviter og melis stivt. Bruk mixer ellers tar det både vinter og vår. Rør inn kokos og fordel røren i to runde former à 24 cm. Du kan og bruke langpanne e.l. og dele i to osv.
Stekes ca 1/2 time ved ca 150 grader. (Jeg pleier å bruke varmluft 150 grader, en nederst og en over)
Sjekk før det er gått 1/2 time skal ikke være noe særlig mer enn bittelitt gyllen.
Smelt sjokoladen sammen med smøret. (Svak varme evt microb.ovn) Rør sammen eggeplommer med siktet melis. Ha eggeblandingen i sjokeladeblandingen og rør gjerne med en skje til du har en fin krem. Det er viktig at sjokeladeblandingen ikke er varm ellers blir det suppe.
Er tålmodigheten fraværende og suppen et faktum setter du det bare i kjøleskapet til suppen er blitt krem. Rør av og til mens du sjekker konsistensen, Legg så bunnene oppå hverandre med fyll i midten oppå og på sidene. Pynt gjerne med kokos eller lag topper evt. gaffelmønster i fyllet på toppen av kaken.

Sendt inn av Trine Dybvik

Forsiden akkurat nå
Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt
Dagens rett

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt

At noe så enkelt kan være så godt. Her får du essensen av norsk høst med en internasjonal finish.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her