Bringebær- og lakrisfløteboller
Foto: Dansukker.no

Bringebær- og lakrisfløteboller

Uimotståelig gode fløteboller med seig bunn, lakrisskum og innbakte bringebær. En kombinasjon som får smaksløkene til å danse.

Fremgangsmåte

  1. Bringebærpuré: Kok bringebær til mos i en kjele. Sil bort kjernene. Bland bringebærsaft og syltesukker i en kasserolle. La koke i 4 minutter. Avkjøles helt. 
  2. Bunn: Bland brunt farin, mandelmasse, salt og eggehvite til en jevn masse. La hvile i kjøleskapet i 15–20 minutter.
  3. Sett ovnen på 180 °C, over- og undervarme. Strø melis på et bakepapir og kjevle ut kakemassen til den er ca. 0,5 cm tykk, stans ut sirkler på ca. 4 cm. Legg bunnene på et stekebrett kledd med bakepapir og stek i ca. 7 minutter. Avkjøles på brettet.
  4. Lakrisskum: Bland vann, sukker og glykosesirup i en tykkbunnet gryte, og kok opp til 118 °C.
  5. I mellomtiden visper du eggehvitene luftig med 1 ss sukker. Hell i den varme sukkerlaken i en tynn strøm mens du fortsetter å vispe. Tilsett lakrispulver og fortsett å vispe røren skinnende og luftig på middels hastighet i ytterligere 6–8 minutter. 
  6. Montering: Fyll en sprøytepose med rund spiss med lakrisskummet og en sprøytepose med en liten rund og smal spiss med bringebærpuré.
  7. Fordel lakrisskummet på bunnen i høye topper. Sprøyt bringebærpuréen forsiktig inn i midten av fløtebollene. La dem tørke i kjøleskapet i ca. 30 minutter. 
  8. Sjokoladetrekk: Smelt 2/3 av sjokoladen over vannbad. Fjern bollen fra vannbadet og tilsett den siste tredjedelen av sjokoladen under omrøring.  Dypp toppene i sjokoladen.
  9. Pynt: Dryss over frysetørkede bringebær. La stivne i kjøleskap. 

Mange andre deilige desserter du må smake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her