Bringebær- og lakrisfløteboller
Foto: Dansukker.no

Bringebær- og lakrisfløteboller

Uimotståelig gode fløteboller med seig bunn, lakrisskum og innbakte bringebær. En kombinasjon som får smaksløkene til å danse.

Fremgangsmåte

  1. Bringebærpuré: Kok bringebær til mos i en kjele. Sil bort kjernene. Bland bringebærsaft og syltesukker i en kasserolle. La koke i 4 minutter. Avkjøles helt. 
  2. Bunn: Bland brunt farin, mandelmasse, salt og eggehvite til en jevn masse. La hvile i kjøleskapet i 15–20 minutter.
  3. Sett ovnen på 180 °C, over- og undervarme. Strø melis på et bakepapir og kjevle ut kakemassen til den er ca. 0,5 cm tykk, stans ut sirkler på ca. 4 cm. Legg bunnene på et stekebrett kledd med bakepapir og stek i ca. 7 minutter. Avkjøles på brettet.
  4. Lakrisskum: Bland vann, sukker og glykosesirup i en tykkbunnet gryte, og kok opp til 118 °C.
  5. I mellomtiden visper du eggehvitene luftig med 1 ss sukker. Hell i den varme sukkerlaken i en tynn strøm mens du fortsetter å vispe. Tilsett lakrispulver og fortsett å vispe røren skinnende og luftig på middels hastighet i ytterligere 6–8 minutter. 
  6. Montering: Fyll en sprøytepose med rund spiss med lakrisskummet og en sprøytepose med en liten rund og smal spiss med bringebærpuré.
  7. Fordel lakrisskummet på bunnen i høye topper. Sprøyt bringebærpuréen forsiktig inn i midten av fløtebollene. La dem tørke i kjøleskapet i ca. 30 minutter. 
  8. Sjokoladetrekk: Smelt 2/3 av sjokoladen over vannbad. Fjern bollen fra vannbadet og tilsett den siste tredjedelen av sjokoladen under omrøring.  Dypp toppene i sjokoladen.
  9. Pynt: Dryss over frysetørkede bringebær. La stivne i kjøleskap. 

Mange andre deilige desserter du må smake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter
Dagens rett

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter

En smakfull og rask wok med saftig kylling er en favoritt på middagsbordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her