Snickersmakroner
Foto: Kristin Ellefsen

Snickersmakroner

Liker du makroner som mange gjør, skal du prøve disse med snickerssmak.

Fremgangsmåte

Makroner:
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Bland mandelmel og melis sammen og sikt dette i. Rør ut all luft til massen blir skinnende.

Sprøyt dette ut på et bakepapir og la dem tørke i minst 30 minutter.

Stekes ved 130 grader varmluft i 11 minutter.

Sjokoladeganache:
Kok opp fløten og hell denne over sjokoladen. Hakk gjerne sjokoladen opp i små biter slik at den smelter lettere.
 
Salt karamell:
Smelt sukker i en tykkbunnet kjele. Ha i glukose og rør dette godt sammen.

Ha fløten og vaniljefrøene i kjelen og rør dette godt sammen. Trekk kjelen av varmen og ha i smøret. Smak til med salt. Noen liker karamellen litt mer salt enn andre. Sett det hele i kjøleskap.

Sette sammen:
Del makronene og legg halvdelene på et brett. Sprøyt sjokoladeganache i en sirkel på halvparten av halvdelene. Ha karamell inni sirkelen og legg en eller to peanøtter oppå dette. Legg de andre halvdelene oppå og snickersmakronene kan nytes.
 
Tips 1: Det kan bli litt karamell til overs av denne oppskriften. Det kan fint brukes som smaksetter i kremer eller bare som dipp til eplebåter.
 
Tips 2: Har du ikke varmluft på ovnen, anbefaler jeg deg å steke makronene ved 140-150 grader med over- og undervarme.
 
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her