Brownies....den beste

Ingredienser
1 langpanne ca. 25 x 35 cm. eller 30 x 40 cm.

250 g. kokesjokolade

250 g. smør

5 dl. sukker

5 egg


3 dl. hvetemel

2 ts. bakepulver

3 dl. pecannøtter evt. valnøtter, peanøtter

SJOKOLADEGLASUR

250 g. kokesjokolade

2 1/2 dl. fløte

KARAMELLTOPPING

1/2 dl. sukker

1/4 dl. fløte

1 ss. meierismør

Fremgangsmåte

Kle en langpanne med bakepapir og varm ovnene til 165 grader. Finhakk sjokoladen og smelt smøret. Rør sjokoladen sammen med det smeltede smøret. Visp sammen egg og sukker, tilsettt sjokoladeblandingen, og rør godt.

Rør inn hvetemel blandet med bakepulver. Bland til slutt inn nøttene, og hell røren over i langpannen. Stek kaken i ca. 30 min. om du bruker stor langpanne, eller ca. 40 min i liten.

Avkjøl kaken, kutt den i firkanter, dryss over melis og server!

MED GLASUR:

Eller, finhakk sjokoladen til glasuren, og ha det i en bolle. Kok opp fløten. Hell den varme fløten over sjokoladen, mens du hele tiden rører fra midten. Hell glasuren over brownies'en og sett den kaldt. Smelt sukkeret til karamell i en liten kasserolle. Kok ut karamellen med varm fløte. Rør inn smøret. Lag tilfeldig mønster over brownies'en med karamellsausen.

Avkjøl kaken, kutt den i små firkanter - og nyt!

Tips
Smak gjerne karamellsausen til med cognac. Det finnes mange forskjellige kokesjokolader med forskjellig kakaoinnhold. Kakaoinnhold oppgis i prosent, og du kan altså selv bestemme hvor kraftig dine brownies skal være. Selv bruker jeg 66% i kaken, og 56 % i glasuren.

Sendt inn av Monica Gjerken

Forsiden akkurat nå
Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag
Dagens rett

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag

Kyllingfilet penslet med chilimarinade gir det lyse kjøttet et ekstra kick. Prøv denne herlige oppskriften nå i helgen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her