Brownies....den beste

Ingredienser
1 langpanne ca. 25 x 35 cm. eller 30 x 40 cm.

250 g. kokesjokolade

250 g. smør

5 dl. sukker

5 egg


3 dl. hvetemel

2 ts. bakepulver

3 dl. pecannøtter evt. valnøtter, peanøtter

SJOKOLADEGLASUR

250 g. kokesjokolade

2 1/2 dl. fløte

KARAMELLTOPPING

1/2 dl. sukker

1/4 dl. fløte

1 ss. meierismør

Fremgangsmåte

Kle en langpanne med bakepapir og varm ovnene til 165 grader. Finhakk sjokoladen og smelt smøret. Rør sjokoladen sammen med det smeltede smøret. Visp sammen egg og sukker, tilsettt sjokoladeblandingen, og rør godt.

Rør inn hvetemel blandet med bakepulver. Bland til slutt inn nøttene, og hell røren over i langpannen. Stek kaken i ca. 30 min. om du bruker stor langpanne, eller ca. 40 min i liten.

Avkjøl kaken, kutt den i firkanter, dryss over melis og server!

MED GLASUR:

Eller, finhakk sjokoladen til glasuren, og ha det i en bolle. Kok opp fløten. Hell den varme fløten over sjokoladen, mens du hele tiden rører fra midten. Hell glasuren over brownies'en og sett den kaldt. Smelt sukkeret til karamell i en liten kasserolle. Kok ut karamellen med varm fløte. Rør inn smøret. Lag tilfeldig mønster over brownies'en med karamellsausen.

Avkjøl kaken, kutt den i små firkanter - og nyt!

Tips
Smak gjerne karamellsausen til med cognac. Det finnes mange forskjellige kokesjokolader med forskjellig kakaoinnhold. Kakaoinnhold oppgis i prosent, og du kan altså selv bestemme hvor kraftig dine brownies skal være. Selv bruker jeg 66% i kaken, og 56 % i glasuren.

Sendt inn av Monica Gjerken

Forsiden akkurat nå
Start hvalsesongen med denne supre retten som også kan lages på grillen
Dagens rett
Tataki av hval med spicy ponzusaus

Start hvalsesongen med denne supre retten som også kan lages på grillen

Siden tataki innebærer veldig kort kontakt med varme, er det en utmerket måte å tilberede det møre hvalkjøttet på, i panne eller på grill.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv deg på å lage klar tomatbuljong - det er knallgodt med dampet fisk og urter
Dagens rett

Prøv deg på å lage klar tomatbuljong - det er knallgodt med dampet fisk og urter

Lager du din egen urteolje i tillegg, kan du klappe deg på skulderen, for de har du gjort en solid innsats for smaken. Og kanskje reddet godt modne tomater fra søpla?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris
+
Godbiter i pollisten

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris

Ikke minst gir de en unik mulighet til å smake to så ulike årganger samtidig, at forskjellene faktisk kjennes og at kvaliteten er like høy.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen
+
Ukens vin

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen

Den heter i tillegg tørst på fransk, så da skjønner du lett hvor vi skal hen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her er oppskriften på hvordan du lager hval i wok - må prøves
Dagens rett

Her er oppskriften på hvordan du lager hval i wok - må prøves

Hvalkjøtt som er i høysesong nå, har en spennende smak som kommer ekstra godt frem når vi woker kjøttet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en nesten-klassiker, for her er Collins uten Tom
Ukens drink

Miks en nesten-klassiker, for her er Collins uten Tom

Noen ting går aldri av mote - Collins er kanskje en av de mest forfriskende klassikerne som finnes. Og denne er den aller mest forfriskende du kan lage.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her