Brytebrød med feta, parmesan og soltørket tomat
Kenwood

Brytebrød med feta, parmesan og soltørket tomat

Et brytebrød som dette er nesten som et måltid i seg selv. Samt det perfekte følge til en salat eller suppe.

Fremgangsmåte

Smør en rund form på 23 cm, og legg i bakepapir.

Tilsett feta, parmesan, urter, olje og pepper i bollen, bruk k-visp og bland sammen ingrediensene i ca 30 sekunder. Fjern bollen og dekk til bollen og la den kjøle seg ned i kjøleskapet.

Finn frem bakebollen og montér eltekrok.Tilsett mel, gjær, finkornet sukker, salt, olje og vann i bollen og lag eltekroken bearbeide deigen til den er glatt og elastisk. Ta så deigen ut av bollen og bruk nå kjøkkenbenken som arbeidsflate.

Strekk deigen ut og trykk forsiktig for å fjerne luftboblene. Kjevle deigen ut til et rektangel, ca 25x35 cm i størrelse.

Ta frem ost- og urteblandingen fra kjøleskapet. Fordel blandingen over deigen og tilsett deretter de soltørkede tomatene på toppen. Rull opp deigen fra den lengste siden, for å lage en pølseform. Skjær 7 jevne skiver, ca 5 cm bred hver og legg deretter seks av skivene rundt kanten og den siste skiven i midten. Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og la den heve i ca 30-40 minutter. Forvarm ovnen til 180 grader. Pensle toppen av hvert stykke med pisket egg. Stek i ca 45 minutter på 180 grader til de er gylne og har hevet seg (dekk til med folie hvis det begynner å bli alt for brune for fort).

La hvile i ca 5-10 minutter før servering. Serveres varm til suppe eller salat, som tilbehør til grillmat eller i piknikkurven.

Tips:
Til denne oppskriften trenger du en kjøkkenmaskin, k-visp og en eltekrok..

Bruk eltekrok for å kna deig til f.eks hjemmelaget brød, pizza eller boller.

Bruk ballongvisp til å piske krem eller egg.

Bruk K-visp for å lage smakfulle kjeks og kaker, eller hjemmelagde kjøttkaker.

Se våre andre oppskrifter på brytebrød

Velg blant syv salater som passer til

Prøv denne deilige lettlagde spinatsuppen ved siden av

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kenwood

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat
Dagens rett

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat

Gjør den klar hjemme og ta den med på piknik, stranda eller tur i skogen. Den kan selvsagt også spises hjemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her