Chow mein med kylling og chili
Foto: Anders Martinsen

Chow mein med kylling og chili

Chow Mein er en klassisk kinesisk rett med nudler, kylling, grønnsaker, og ikke minst chili. Spe på med mer av det siste hvis du vil ha den hottere.

Fremgangsmåte

Ha mungbønnenudlene i en kjele med kokende vann og la de ligge i 2-3 minutter, til de er møre. Hell over i et dørslag og skyll med kaldt vann før du drypper over sesamoljen. Hell av vannet fra soppen, ta bort stilkene og kutt dem i grove biter.

Soppen skal bløtlegges i kokende vann i 20 minutter, avrent

Bland eggehviten med maismel og den mørke soyasausen, og bland sammen med kyllingstykkene.

Varm jordnøttoljen i en wok og ha i hvitløk, ingefær og rød chili. Stek i ett minutt på høy varme.

Tilsett den maisdekkete kyllingen i woken og fortsett stekingen i enda ett minutt. Hell over den lyse soyasausen, chilisausen og den finhakkede soppen, etterfulgt av mungbønnenudlene. Stek i ett minutt, eller til nudlene er gjennomvarme.

Rør inn gulrøttene, bønnespirene, vårløken, sesamoljen og krydderet. Topp med hakket koriander og server måltidet rett fra pannen.

Kontrasterende smaker fungerer godt sammen i Ching-Han Huangs Chow Mein - et lite asiatisk favorittmåltid.

Så enkelt lager du dim sum hjemme

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Chings Kitchen, BBC Lifestyle

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her