Christer Berens med verdens beste svenske köttbullar.

Ingredienser
Köttbullar
500 går kjøttdeig
1 dl kavring/griljermel, eller gammelt brød
1 egg
1 dl melk
2 ss sennep
3 ss meget finhakket løk
Litt revet muskat
Salt og pepper

Olje/smør til steking

Saus
50 går smør
2 ss hvetemel
1 buljongterning
4dl varmt vann (bruk gjerne vann fra potetene)
1 dl matfløte
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Framgangsmåte:
Bland hakket kavring/griljermel/brød, melk og egg. La det stå og svelle i 10 minutter.


Bland inn sennep, finnhakket løk, muskat, salt og pepper samt kjøttdeigen.


Rør med en sleiv til alt har blandet seg, i to-tre minutter.

Lag små boller av kjøttdeigen (fukt hendene, så blir det ikke så klissete).

Stek köttbullarna på middelssterk varme til de er ferdige.

Sausen
Lag sausen i den samme pannen som du har stekt köttbullarna i, uten og gjøre den ren.


Ha stekepannen på middels varme.


Smelt smøret.


Tilsett mel og buljongterning, rør alt sammen.



Øk varmen, og tilsett fløte og vann. Kok i ca. 3-5 minutter (til sausen blir passe tykk).


Salt og pepre.



Sil sausen.

Server med lingon og kokte poteter.


http://www.p4.no/story.aspx?id=281675

Sendt inn av Even Fossan

Forsiden akkurat nå
Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter
Dagens rett

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter

En smakfull og rask wok med saftig kylling er en favoritt på middagsbordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her