Christer Berens med verdens beste svenske köttbullar.

Ingredienser
Köttbullar
500 går kjøttdeig
1 dl kavring/griljermel, eller gammelt brød
1 egg
1 dl melk
2 ss sennep
3 ss meget finhakket løk
Litt revet muskat
Salt og pepper

Olje/smør til steking

Saus
50 går smør
2 ss hvetemel
1 buljongterning
4dl varmt vann (bruk gjerne vann fra potetene)
1 dl matfløte
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Framgangsmåte:
Bland hakket kavring/griljermel/brød, melk og egg. La det stå og svelle i 10 minutter.


Bland inn sennep, finnhakket løk, muskat, salt og pepper samt kjøttdeigen.


Rør med en sleiv til alt har blandet seg, i to-tre minutter.

Lag små boller av kjøttdeigen (fukt hendene, så blir det ikke så klissete).

Stek köttbullarna på middelssterk varme til de er ferdige.

Sausen
Lag sausen i den samme pannen som du har stekt köttbullarna i, uten og gjøre den ren.


Ha stekepannen på middels varme.


Smelt smøret.


Tilsett mel og buljongterning, rør alt sammen.



Øk varmen, og tilsett fløte og vann. Kok i ca. 3-5 minutter (til sausen blir passe tykk).


Salt og pepre.



Sil sausen.

Server med lingon og kokte poteter.


http://www.p4.no/story.aspx?id=281675

Sendt inn av Even Fossan

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her