Christer Berens med verdens beste svenske köttbullar.

Ingredienser
Köttbullar
500 går kjøttdeig
1 dl kavring/griljermel, eller gammelt brød
1 egg
1 dl melk
2 ss sennep
3 ss meget finhakket løk
Litt revet muskat
Salt og pepper

Olje/smør til steking

Saus
50 går smør
2 ss hvetemel
1 buljongterning
4dl varmt vann (bruk gjerne vann fra potetene)
1 dl matfløte
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Framgangsmåte:
Bland hakket kavring/griljermel/brød, melk og egg. La det stå og svelle i 10 minutter.


Bland inn sennep, finnhakket løk, muskat, salt og pepper samt kjøttdeigen.


Rør med en sleiv til alt har blandet seg, i to-tre minutter.

Lag små boller av kjøttdeigen (fukt hendene, så blir det ikke så klissete).

Stek köttbullarna på middelssterk varme til de er ferdige.

Sausen
Lag sausen i den samme pannen som du har stekt köttbullarna i, uten og gjøre den ren.


Ha stekepannen på middels varme.


Smelt smøret.


Tilsett mel og buljongterning, rør alt sammen.



Øk varmen, og tilsett fløte og vann. Kok i ca. 3-5 minutter (til sausen blir passe tykk).


Salt og pepre.



Sil sausen.

Server med lingon og kokte poteter.


http://www.p4.no/story.aspx?id=281675

Sendt inn av Even Fossan

Forsiden akkurat nå
Ferietips for vinelskeren: Slik opplever du Franciacorta på to hjul
+

Ferietips for vinelskeren: Slik opplever du Franciacorta på to hjul

Som inngangsport til Alpene i Nord-Italia har vinområdet Franciacorta DOCG en dramatisk natur som likevel innbyr til sykkelturisme i behagelig tempo, og med ekstra god hjelp av el-sykkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du stekt ris som i Singapore
Dagens rett

Slik lager du stekt ris som i Singapore

Det er mange som har smakt stekt ris på ferie, eller fått det servert på restaurant. Dette er en rett du enkelt kan lage hjemme også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her