150 g smør
3 dl hvetemel
½ ts salt
1 ss vann
Fyll:
1 beger cottage cheese
4 stk. egg
½ dl kan sløyfes kremfløte
10 stk. cherrytomat
6 skive bacon
½ ts pepper
½ ts salt
Fremgangsmåte
Smøret smuldres i melet, og blandes sammen med vann og salt. La deigen hvile kaldt ca 1 time.
Kjevl deigen ut til en leiv. Kle en paiform eller en annen ildfast form. Forstek paiskallet ved 225 grader i ca 10 minutter.
Stek baconet, og la det renne av på tørkepapir.
Pisk eggene sammen med fløten og krydderet, og bland dette sammen med cottage cheese. Hell røren i det ferdigstekte paiskallet. Legg baconskivene og tomatene i pairøren.
Stekes på ca 200 grader i ca 35 minutter.
Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.