Crème brûlée

Ingredienser
4 dl melk
2 dl kremfløte
4 ss sukker
1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
5 egg

brunt sukker

Fremgangsmåte

Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang (splittet på langs). Avkjøl blandingen noe og rør inn lett sammenpiskede egg. Sil blandingen. Sett åtte ildfaste porsjonsformer i langpannen, hell på så mye varmt vann i langpannen at det står halvveis opp på formene. Fordel eggekremen i formene. La formene stå i vannbadet i ovnen ved 125 °C i ca. 40 minutter eller til kremen har stivnet.

Dryss 1 ts brunt sukker over hver og la porsjonsformene stå 2-3 minutter under varm grill (eller bruk en skibrenner) til sukkeret har karamellisert seg. Server crème brûlée bare som den er eller med følge av frukt eller bær.

Tips:
Kremen kan gjerne stivnes dagen før, mens karamelliseringen må gjøres like før servering.

Sendt inn av Kjersti Rogne

Forsiden akkurat nå
16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sugen på kebab? Du lager den enkelt selv
Dagens rett

Sugen på kebab? Du lager den enkelt selv

Renskåret svinekjøtt stekes raskt i panne og fylles i pitabrød med sprø salat og tomater og så mye chilisaus du liker. Enkelt, men også veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai
+
Tester

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai

Vi snakker vellagret sherry, men også historiske sørfranske sterkviner. Samt drikke som passer perfekt inn i mai

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her