Crème Brûlée du fikser enkelt
Apéritif

Crème Brûlée du fikser enkelt

Denne veldig populære desserten er enkel å lage, og det kan du gjøre dagen før du skal servere den, men karamelliseringen må gjøres like før servering.

Fremgangsmåte

Kok opp melk, fløte, sukker og frøene fra vaniljestangen. Du kan også legge hele stangen i kjelen for maksimal smak men husk å del den på langs. Avkjøl og rør inn lett sammenpiskede egg. Sil blandingen over i ildfaste porsjonsformer.
 
Sett dem i en langpannen med varmt vann halvveis opp. 
 
Stek crème brûléen ved 125 grader i ca. 40 minutter eller til kremen har stivnet. Ta formene ut av vannbadet og avkjøl. Oppbevar kjølig fram til servering.
Dryss litt sukker over hver og sett noen minutter under varm grill eller bruk en skibrenner til sukkeret har karamellisert seg.
 

Tips:
Crème brûléen kan gjerne lages dagen før, mens karamelliseringen må gjøres like før servering.

Her finner du mange gode desserter

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her