Karamellpudding

Karamellpudding

Fremgangsmåte

Ha sukkeret i en 1,5 eller 2 l form, og sett den på en middels varm kokeplate.  Varm opp sukkeret samtidig som det ristes forsiktig i formen.  Når sukkeret har begynt å karamellisere seg, blitt kastanjebrunt, røres det forsiktig i sukkermassen.  Pass på at sukkeret ikke blir brent.  Drei på formen slik at karamellen fordeler seg jevnt oppover kantene og i bunnen av formen.  Sett formen til avkjøling.

Kok opp melk, fløte og sukker sammen med den delte vaniljestangen.  Avkjøl blandingen litt og rør inn lett sammenvispede egg.  Sil blandingen over i den avkjølte glaserte formen.  La formen stå i 10 minutter før den settes i vannbad i ovnen (røren "setter" seg, hindrer luftbobler).

Stek karamellpuddingen ved 125 grader i vannbad i ca 2-3 timer. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en fuktet skje om overflaten er fast. I så fall er puddingen ferdig.
 
Avkjøl i formen til neste dag. Løsne puddingen langs kanten av formen og hvelv den på et fat med kanter. Servér puddingen med pisket kremfløte.
 

Man kan endre på sammensetningen av væsken (melk, fløte) ut i fra fyldigheten man ønsker på puddingen.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god
Dagens rett

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god

Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

At erter, kjøtt og flesk, er manges yndlingsrett, forstår du fort når du har smakt den
Dagens rett

At erter, kjøtt og flesk, er manges yndlingsrett, forstår du fort når du har smakt den

Det er viktig å holde tradisjonsmaten i live. Denne oppskriften er en skikkelig smaksbombe.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette var bestemors favorittdessert
Ukens kake

Dette var bestemors favorittdessert

Har du levd noen tiår, husker du sikkert den gammeldagse festdesserten Marte Knipe. Sikre deg oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den kule drinken Salty Dog fortjener mer oppmerksomhet
Ukens drink
Salty Dog drinkoppskrift

Den kule drinken Salty Dog fortjener mer oppmerksomhet

Kombinasjonen av gin/vodka, grapefrukt og salt er en innertier som gir lyst på mer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her