Du må prøve jordbærflan
Foto: Mats Widén

Du må prøve jordbærflan

Denne kaken, eller pai om du vil, innbyr til sommerfest. Har du ikke friske jordbær kan du bruke fryste og bake den hele året.

Fremgangsmåte

Kakebunn:
  1. Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
  2. Tilsett egg og smør/margarin og arbeid det sammen til en deig.
  3. Ha deigen i en plastpose og legg den i kjøleskap minst en time.
  4. Trykk deigen ut i en smurt pai- eller springform.
  5. Klipp et bakepapir til en sirkel som er like stor som bunnen av formen og legg det oppå deigen.
  6. Fyll paiskallet med tørkede erter eller bønner så de holder formen under stekingen.
  7. Stek ved 200 grader i ca. 12 minutter. Hell av bønnene/ertene og fjern papiret.
  8. Hakk sjokoladen i små biter og ha den på den varme bunnen.
  9. Dekk hele skallet med den smeltete sjokoladen ved hjelp av en bakepensel. La paiskallet bli avkjølt.

Fyll:

Bland sammen ingrediensene til fyllet og bre dette over bunnen.

  Pynt:
  1. Skyll og rens jordbærene og legg dem oppå fyllet.
  2. Legg gelatinplatene i bløt i rikelig kaldt vann i 5 minutter.
  3. Bland sammen vann, sukker og sitronsaft i en kjele og kok opp.
  4. Ta opp gelatinen og ha dem i den varme blandingen.
  5. La det bli kjølig før det øses med spiseskje over jordbærene.
 
 

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her