Einerrøkt lakseloin med agurkrull og dillaioli

Fremgangsmåte

Lag en blanding av sukker og salt i forhold 2:3. Strø blandingen over laksen på kjøttsiden dagen før bruk. Legges kjølig over natten.

Stek hele loinen på kjøttsiden i smør til den blir gyllen.

Ha einer i en gryte eller en abu-røk og sett fyr på den. Når den har tatt godt fyr, ha på lokket. Strø knust rosépepper og hakket timian på laksen. Legg laksen på en rist i gryta eller abu-røken med skinnsiden ned i to minutter.

Stek laksen ferdig i stekeovn ved 180 grader i ca fem minutter.

Røyken fra einer setter fort kraftig smak på laksen, det er derfor du ikke burde la laksen ligge for lenge i røkovnen.

Agurkrull:
Høvl lange striper av agurk med ostehøvelen. Bland chèvre og kremost i en mikser. Legg plastfolie på bordet. Legg stripene med agurk tett i tett slik at du til slutt har en firkant.

Sprøyt osteblandingen i en stripe langs firkantens nederste del. Bruk clingfilmen til å rulle den til en sylinder.

Dillaioli:
Pisk eggeplommene med en liten klype salt og et par dråper sitron i begynnelsen til den begynner å tykne. Spe så forsiktig med oljen, pisk hele veien.

Hvis den skiller seg, kan du ha et par dråper kaldt vann eller sitron i den. Ha i finhakket dill og smak til med salt, pepper og sitron.

Del laksen i fire eller åtte, del sylinderen i fire og anrett dette på litt salat, ha på litt dillaioli.

Sendt inn av Emmas Drømmekjøkken, Tromsø

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt
Dagens rett
Råmarinert kveitefilet med tapenadedressing og parmesan

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt

Når det koker på kjøkkenet, må tiden du tilbringer der reduseres til et minimum. Da kommer denne retten inn som en reddende engel. Den smaker da også himmelsk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her