Einerrøkt lakseloin med agurkrull og dillaioli

Fremgangsmåte

Lag en blanding av sukker og salt i forhold 2:3. Strø blandingen over laksen på kjøttsiden dagen før bruk. Legges kjølig over natten.

Stek hele loinen på kjøttsiden i smør til den blir gyllen.

Ha einer i en gryte eller en abu-røk og sett fyr på den. Når den har tatt godt fyr, ha på lokket. Strø knust rosépepper og hakket timian på laksen. Legg laksen på en rist i gryta eller abu-røken med skinnsiden ned i to minutter.

Stek laksen ferdig i stekeovn ved 180 grader i ca fem minutter.

Røyken fra einer setter fort kraftig smak på laksen, det er derfor du ikke burde la laksen ligge for lenge i røkovnen.

Agurkrull:
Høvl lange striper av agurk med ostehøvelen. Bland chèvre og kremost i en mikser. Legg plastfolie på bordet. Legg stripene med agurk tett i tett slik at du til slutt har en firkant.

Sprøyt osteblandingen i en stripe langs firkantens nederste del. Bruk clingfilmen til å rulle den til en sylinder.

Dillaioli:
Pisk eggeplommene med en liten klype salt og et par dråper sitron i begynnelsen til den begynner å tykne. Spe så forsiktig med oljen, pisk hele veien.

Hvis den skiller seg, kan du ha et par dråper kaldt vann eller sitron i den. Ha i finhakket dill og smak til med salt, pepper og sitron.

Del laksen i fire eller åtte, del sylinderen i fire og anrett dette på litt salat, ha på litt dillaioli.

Sendt inn av Emmas Drømmekjøkken, Tromsø

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sild og poteter skaper farger og krydder i januarmørket
Dagens rett

Sild og poteter skaper farger og krydder i januarmørket

Sild er en favoritt hos våre gode naboer i øst, og vi har absolutt noe å lære, for både sild og poteter er råvarer som er billige og svært bærekraftige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Dagens rett

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing

Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her